Actualitate

Viceprimar: “De ce, la adăpostul întunericului, alegem să ne comportăm așa?” Vor fi montate camere video peste tot

Vrem un oraș curat, dar unii nu fac nimic pentru asta. Ba mai mult, țin morțiș să lase mizerie în urmă.

Zilnic sunt identificate situații neplăcute în spațiile publice din oraș. Gunoaie aruncate la întâmplare, saci cu resturi menajere lângă platformele îngropate, peturi, măști și alte resturi lăsate pur și simplu pe străzi. Iar asta nu are nimic de-a face cu civilizația, cu educația și bunul simț.

O astfel de situație e semnalată duminică și de viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu, care pe contul său de facebook postează o fotografie care arată exact lipsa de civilizație a unora: gunoaie de tot felul lăsate, în mod cert de mai multe persoane, lângă o platformă îngropată, precizând că în acel moment containerele erau goale.

“Știu că astăzi e duminică, dar vreau să trag un semnal de alarmă!
De ce, la adăpostul întunericului, alegem să ne comportăm așa? De ce unora le-a fost greu să mai facă doi pași până la platforma îngropată? Ne dorim cu toții un oraș curat, si trebuie fiecare să facă un efort minim pentru asta! Buzăul poate și trebuie să devină cel mai curat oraș din România!
O duminică binecuvântată tuturor!”

Postarea viceprimarului a atras numeroase comentarii:

“Doar cerem mereu! Nu oferim nimic! Schimbarea pleacă din fiecare!”

“E clar că au aruncat resturile menajere cei care locuiesc în zona respectivă, drept pentru care aș închide acest punct de colectare a gunoiului menajer, timp de o săptămână si aș asigura paza în zona pentru nu lăsa sacii lângă platformă. Să sufere toți, poate asa ne-am autoeduca! “

“Să vadă în Slovenia, că dacă nu ai card plătit la zi, stai cu gunoiul în casă!!!”, sunt doar câteva dintre mesajele buzoienilor.

În același context, viceprimarul Apostu a anunțat că vor fi montate camere video în preajma tuturor platformelor îngropate, pentru ca autorii faptelor de acest gen să fie identificați și sancționați.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Catre domnul vice-primar: cand zona din jurul platformelor de gunoi va fi curata si spalata regulat (da, toate au nevoie sa fie spalate! Mergeti si vedeti in ce hal sunt!), ma voi apropia de ea. Pana atunci, pot fi 5000 de camere si amenzi, caci eu nu calc in mizeriile acelea ca, apoi, sa merg sa intru in casa sau urc in masina – acelasi lucru e valabil si pentru a atinge manerele trapelor de la tomberoane: curatati-le, daca asteptati sa le atingem sau sa ii cer copilului meu sa o faca!

    …Altfel… eu nu vad vreo diferenta intre zona din jurul pubelelor si pubela: e posibil ca in interiorul pubelei sa fie chiar mai curat si… gunoiul se lasa unde e mai murdar, caci… acolo e locul lui. :/

    (nu doar eu il las langa pubele din acest motiv: stiu multi oameni dezgustati de mizeria din jurul pubelelor car sa n-aiba curajul sa se apropie de ele. Ca sa il duci la pubela, trebuie sa te poti apropia de ea si sa ii poti atinge manerul (manerele – fiind sortat) fara a calca pe cel mai dezgustator asfalt si fara a pune mana pe cele mai infecte manere. Sa fim seriosi: nici macar nu puteti amenda pe cineva care nu vrea sa isi riste sanatatea – n-are nicio legatura cu pandemia: asa a fost dintotdeauna, caci nu se spala niciodata – pentru a depozita gunoiul.
    Domnule vice-primar… se-abia astept camerele: in prima zi in care am timp… imi scriu numele pe o foita/saci – ce faceti cu camerele, daca nu stiti de unde sa luati omul?!? – si il arunc langa in timp ce filmez ce e in jurul platformei si pe manerele pubelelor, asteptand amenda ca sa deschid subiectul cand o contest, daca de zeci si zeci de ani nu se poate ajunge, altfel, sa se curete si dezinfecteze acele zone. Credeti ca mie imi place sa il las langa ele, facand, de fiecare data, tot felul de acrobatii, intinzandu-ma spre ele, pentru ca nu ma pot apropia de ele, de la cat de murdare sunt??? Eu locuiesc in acea zona si trec mereu pe langa ea – nu d-voastra, ca sa va deranjeze, mai mult decat pe mine, sacii lasati langa pubele! :/ Nu stiu unde duceti d-voastra gunoiul, dar as vrea sa veniti sa vedeti unde il duc eu si alte sute de familii – si cat de infect este totul. :/ )