Actualitate

Viceprimar: “De ce, la adăpostul întunericului, alegem să ne comportăm așa?” Vor fi montate camere video peste tot

Vrem un oraș curat, dar unii nu fac nimic pentru asta. Ba mai mult, țin morțiș să lase mizerie în urmă.

Zilnic sunt identificate situații neplăcute în spațiile publice din oraș. Gunoaie aruncate la întâmplare, saci cu resturi menajere lângă platformele îngropate, peturi, măști și alte resturi lăsate pur și simplu pe străzi. Iar asta nu are nimic de-a face cu civilizația, cu educația și bunul simț.

O astfel de situație e semnalată duminică și de viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu, care pe contul său de facebook postează o fotografie care arată exact lipsa de civilizație a unora: gunoaie de tot felul lăsate, în mod cert de mai multe persoane, lângă o platformă îngropată, precizând că în acel moment containerele erau goale.

“Știu că astăzi e duminică, dar vreau să trag un semnal de alarmă!
De ce, la adăpostul întunericului, alegem să ne comportăm așa? De ce unora le-a fost greu să mai facă doi pași până la platforma îngropată? Ne dorim cu toții un oraș curat, si trebuie fiecare să facă un efort minim pentru asta! Buzăul poate și trebuie să devină cel mai curat oraș din România!
O duminică binecuvântată tuturor!”

Postarea viceprimarului a atras numeroase comentarii:

“Doar cerem mereu! Nu oferim nimic! Schimbarea pleacă din fiecare!”

“E clar că au aruncat resturile menajere cei care locuiesc în zona respectivă, drept pentru care aș închide acest punct de colectare a gunoiului menajer, timp de o săptămână si aș asigura paza în zona pentru nu lăsa sacii lângă platformă. Să sufere toți, poate asa ne-am autoeduca! “

“Să vadă în Slovenia, că dacă nu ai card plătit la zi, stai cu gunoiul în casă!!!”, sunt doar câteva dintre mesajele buzoienilor.

În același context, viceprimarul Apostu a anunțat că vor fi montate camere video în preajma tuturor platformelor îngropate, pentru ca autorii faptelor de acest gen să fie identificați și sancționați.