Actualitate

(Video) A eliminat gardul viu, iar acum face apel la cetățeni să îngrijiească spațiile din fața blocurilor. ”Este foarte greu ca Primăria să intervină peste tot”

qrf

Decizia de a elimina gardul viu continuă să fie contestată de buzoienii care au ajuns să adune saci de gunoaie din fața blocului sau să suporte mașinile parcate chiar sub geam, acolo unde, de fapt, ar fi trebuit să fie spațiu verde. Cel puțin asta a fost promisiunea cu care reprezentanții Primăriei au venit când au decis să elimine gardul viu și să transforme spațiile respective în zone verzi, cu gazon și flori.

Cum timpul a trecut și promisiunea a rămas doar o simplă declarație de presă, buzoienii sunt revoltați.  O ultimă postare pe acest subiect a fost făcută pe Buzău City Report chiar astăzi, 1 aprilie.

”Bună ziua, cine îngrijește dezastrul creat de peisagistul care v-a consiliat. Spații neîngrijite, vegetație crescută în toate direcțiile, rahat de câine peste tot etc (până s-a dat gardul viu jos erau îngrijite spațiile, copacii văruiți, curățenia de primăvară…), acum arată dezastruos.  Fiecare a închis cu ce a visat, sârmă, țevi. Cine îngrijește aceste spații, locatari nu mai sunt interesați să facă curat după mizeria creată de municipalitate”.

Dispută pe acest subiect a fost și în ultima ședință a Consiliului Local. Consilierul Irinel Cîrstea a cerut explicații cu privire la amenajarea acestor zone și mai ales cum s-a îmbunătățit viața locuitorilor din municipiu Buzău după ce a fost eliminat gardul viu.

Explicații la aceeași întrebare au fost date și de primarul Constantin Toma care nu a negat că sunt zone care arată dezolant  doar că , spune priamrul ”gunoiul a rămas la vedere, într-o primă fază”, iar, în viitor, se aduce pământ și iarbă de pajiște.

Totuși, reprezentanții Primăriei recunosc că este prea mult de muncă și că Urbis nu fac față.

”Primăria municipiului Buzău are în administrare 3,3 milioane de metri pătrați de spațiu verde. Nicio societate, cum e Urbis , indiferent câți angajați va avea, nu poate să îngrijască în condiții corespunzătoare toate cele 3,3 milioane de metri pătrați de spațiu verde”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

În aceste condiții, tot buzoienii sunt cei care ar trebui să se gospodărească dacă vor curat și frumos în fața blocului că doar acest spațiu este „ cartea de vizită a fiecărui proprietar de apartament”, potrivit declarațiilor lui Ionuț Apostu.

”Fac apel la spiritul civic al cetățenilor. Așa cum cetățenii de la case își îngrijesc singuri curtea, cred că și cei de la blocuri ar trebui să manifeste puțin spirit civic, iar acele spații de la intrarea în bloc,  până la urmă e cartea de vizită a fiecărui proprietar de apartament,  să le ia în administrare/ întreținere pentru că este foarte greu pentru Primărie să intervină peste tot”, a spus Ionuț Apostu.

Unii proprietari au făcut acest lucru și au amenajat spațiile însă nu se știe dacă au procedat corect pentru că nu există un regulament care să indice cum ar trebui să arate aceste spații din fața blocurilor. Iată câteva exemple:

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Nu îi este jenă viceprimarului să ceară locatarilor,după ce le-a distrusspațiile verzi, să se gospodărească și să îngrijească?! Ce? Dezastrul lăsat în urmă . 😡Nu m-a lăsat să îl întreb despre asta în ședința CLM.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian