Actualitate

VIDEO: AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU PROTECȚIA CONSUMATORULUI A DESCINS ÎN MAGAZINE DIN BUZĂU. E dezastru ce au găsit inspectorii

Alimente stricate, mizerie și produse fără etichete. Este ceea ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului, miercuri, în mai multe piețe și magazine din Buzău. Totodată, inspectorii au găsit jucării aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menţionate pentru a fi interzise la comercializare în ţările Uniunii Europene, anunță ANPC.  

Verificările au fost efectuate de comisari de la Protecția Consumatorului, coordonați de șefi de la București. Echipele au descins în mai multe magazine din Buzău, care vând produse alimentare, dar și în unele în care sunt produse nealimentare. Comisarii de la OPC au făcut controale în carmangerii, în magazine din Piața Centrală în care se vând mezeluri și carne, dar și alte produse alimentare. De asemenea, au mers în control la o importantă unitate din Piața Centrală, în care se vinde mâncare gătită, pe care consumatorii o pot lua la pachet.

Au fost verificați, în total, 12 operatorii economici, iar la 7 dintre ei au fost găsite nereguli, motiv pentru care inspectorii OPC au dispus 3 avertismente și 4 amenzi contravenționale, în valoare totală de 53.000 de lei.

Câteva dintre cele mai importante neregulile constatate de comisarii ANPC au fost:

Pentru comercializarea produselor alimentare
– lipsa inscripționării termenului de valabilitate la produse din pește;
– comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depășit;
– neasigurarea condițiilor optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temperatură indicat de producător;
– expunerea la vânzare a produselor fără etichete pe care se află elementele de identificare și caracterizare;

 Totodată, ANPC a găsit jucării aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind menţionate pentru a fi interzise la comercializare în ţările Uniunii Europene, dar și unele produse fără etichete pe care să se afle elementele de identificare și caracterizare a acestor jucării.

Iată imagini din timpul acțiunilor de control desfășurate de comisarii ANPC la operatorii economici din Buzău, postate pe contul de facebook al ANPC: