Actualitate POLITICĂ

(Video) Alegeri în PSD Buzău. Cine candidează pentru cele mai importante funcții de conducere

Alegerile interne în Organizația Județeană PSd Buzău se încheie vineri cu momentul cel mai important și anume alegerea președintelui filialei și a celor mai importante funcții de conducere județene. Evenimentul care se va desfășura la Sala Mare a Consiliului Județean este de asemenea manieră organizat , astfel încât, după cum spun surse din interiorul partidului, să se constituție într-o adevărată demonstrație de forță .

Concret, social democrații buzoieni vor să transmită că sunt cea mai importantă filială din țară și că nu întâmplător președintele partidului este din Buzău în persoana deputatului Marcel Ciolacu care este și președintele Camerei Deputaților.

De altfel, la ședința Conferinței Județene de Alegeri a PSD Buzău sunt așteptați să participe , evident deputatul Marcel Ciolacu, dar și o mare parte dintre ministri PSD-iști ai Guvernului Ciucă.

Într-o altă ordine de idei, alegerile interne din teritoriu nu au produs niciun fel de emoții sau surprize , totul desfășurându-se conform unui plan care se pare că a fost minuțios pus în practică , singura chestiune care a născut un interes crescut a fost aceea a candidaturii lui Neagu pentru o funcție de conducere la nivel județean.

Totul s-a eliminat însă după ce Neagu a ieșit într-o conferință de presă, cu mai mult timp în urmă, când a dat de înțeles că va candida din nou pentru un mandat la Consiliul Județean, manifestându-și disponibilitatea de a primi ofertă de candidatură dar nu doar strict de la PSD.

 Lucrurile s-au reglat după mai multe runde de discuții în interiorul partidului astfel că, astăzi, a explicat public că rămâne un pion important în partid.

„Eu cred că da, voi face parte din echipa domnului Romașcanu. Eu cred că cea mai importantă calitate a unui om care face parte din partid, este calitatea de membru de partid. Eu v-am mai spus, funcțiile acestea politice nu că nu mă interesează, e bine să le ai, dar important este sa faci anumite lucruri care pot duce în anumite direcții”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Neagu a precizat ca va candida la una dintre cele două funcții de prim-vicepreședinte al PSD Buzău, punctând în acelații timp că locul său este totuși în fruntea Consiliului Județean.

”O să candidez la funcția de prim-vicepreședinte. Conform statutului sunt doua funcții sau rămâne la latitudinea partidului. (…) Sigur voi face parte din echipa care mâine va candida. Va spun sincer și nu glumesc, nu m-aș fi supărat, nu mă deranjează, eu pot sa fiu membru de birou, eu dacă doream ceva, inca am responsabilitatea și puterea să spun. Dar nu, eu în momentul acesta consider că locul meu este la Consiliul Județean, sunt încă președintele Consiliului Județean, ales de către cetățeni”, a spus Petre Emanoil Neagu.

În rest, așa cum se prefigurează în acest moment, structura de conducere a filialei județene a social-democraților va arată astfel: senatorul și ministrul Culturii Lucian Romașcanu va fi singurul candidat pentru președinția partidului, ales în urma susținerii unei moțiuni în care va prezenta și restul echipei care va conține pe Emanoil Neagu – prim-vicepreședinte, Constantin Toma –prim-vicepreședinte, iar secretar general va fi deputatul Romeo Lungu. Se vor alege, de asemenea, și vicepreședinții precum și componența Biroului Permanent Județean (BPJ) care va avea 27 de membri, iar ulterior va fi numit cel mai larg for de conducere al filialei și anumite Comitetul Politic Județean, organ care va valida hotărârile BPJ.

Adunarea va începe la 16.00 și sunt așteptați să participe peste 300 de delegați cu drept de vot din întreg județul.