Actualitate

(Video) Angajări în cea mai nouă fabrică din Buzău. Activitatea începe în decembrie. Cum arată construcția

Lucrările pe șantierul celei mai noi fabrici de reciclare din Buzău, începute în această vară, au intrat pe ultima sută de metri. În maxim două luni, întreaga construcție trebuie să fie gata, iar în decembrie va avea loc inaugurarea, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vor începe și angajările. Anunțul a fost făcut chiar de PR managerul companiei, Mihaela Sofronea, care a precizat că la noua fabrică vor lucra cel puțin 30 de angajați.

”Suntem în curs de angajare pentru că avem nevoie de  maxim 30 de persoane, fabrica fiind tehnologizată. Nevoia cea mai mare este pentru personal pe posturi de operatori linie, dar si pentru activități transport (motostivuitorist, mecanic, electrician)”, a spus Mihaela Sofronea.

Atât angajații, cât furnizorii și colaboratorii companiei vor avea parte de cele mai bune condiții, iar pentru asta investitorii au dispus amenajarea unor parcări generoase. Spațiile vor fi destinate atât autoturismelor cât și tir-urilor care vin cu marfă la fabrică.

” Întregul proiect de dezvoltare, ce include fabrica nouă,  birouri pentru angajați, o parcare pentru mașinile angajaților, cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, precum și o parcare generoasă pentru tiruri pentru fluidizarea traficului în parcul industrial se construiește pe o platformă de 30,000 m pătrați”, a spus Mihaela Sofronea.

În noua fabrică se vor recicla echipamente electronice și electrocasnice, cu un accent deosebit pe reciclarea frigiderelor pentru care se estimează o cantitate de 3000 de tone de frigidere pe lună.

”Suntem în proporție de 75 % gata cu lucrările. Am suplimentat fondurile, astfel investiția a crescut de la 10 milioane de euro la 15 milioane de euro. Asta pentru că am adus îmbunătățiri proiectului și, din păcate, creșterea costurilor de care a suferit toată lumea ne-a afectat și pe noi. În decembrie, planificăm deschiderea oficială. Aceasta va fi cea de a treia fabrică a companiei GreenWEEE, este un suport și pentru activitatea grupului pentru că ne lărgim capacitatea de reciclare. După deschiderea acestei fabrici, capacitatea de reciclare a companiei va ajunge la 150.000 de tone de echipamente electrice și electronice pe an. Colectarea se face din toate județele țării, iar Buzăul este o zonă importantă. Ca și echipamente colectate de la populația din județul Buzău, ponderea cea mai mare o deține deșeurile mari, frigidere și mașini de spălat, apoi televizoare, echipamente IT și unelte”, a spus Mihaela Sofronea, la Focus News.

GreenWEEE obţine din DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) fracţii de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare, atât de necesare în contextul economic actual.