Actualitate

(VIDEO) Atât e puterea noastră! Suspiciune de excavări ilegale, instituțiile sesizate nu știu mai nimic. Sau nu vor sa deranjeze

Foto cu caracter ilustrativ

O situație îngrijorătoare, care ar putea fi un adevărat atentat la mediul înconjurător, este semnalată la câțiva pași de municipiul Buzău. Potrivit unor surse șansanews.ro, la Potârnichești ar exista suspiciuni de excavări ilegale pe malul pârâului Câlnău. Au fost apeluri la 112, sesizări către instituțiile de mediu abilitate să intervină, însă măsurile se lasă așteptate.

Surse șansanews.ro spun că de ceva vreme utilajele unei societăți dintr-o comună apropiată ar ajunge zilnic la Potârnichești. Pe malul Câlnăului, ar excava zilnic, gropile formate fiind astupate ulterior cu deșeuri menajere depozitate în zonă, peste care ar fi așezat apoi un strat de pământ pentru a fi mascată acțiunea.

Aceleași surse spun că excavările ar fi ilegale. Motiv pentru care au fost făcute apeluri la 112, fiind chemați polițiștii în zonă. De asemenea, ar fi fost sesizate instituțiile de mediu abilitate să intervină în astfel de cazuri, să spună dacă acțiunile sunt legale sau, din contră, reprezintă un pericol pentru mediul înconjurător.

Instituții care, în ciuda sesizărilor privind suspiciuni de excavări ilegale, nu au prea multe informații. Reprezentanții Gărzii de Mediu spun că pe adresa instituției nu a ajuns nicio reclamație în acest sens, conducerea Agenției pentru Protecția Mediului nu a putut fi contactată de reporterii șansanews.ro pe parcursul zilei de miercuri. Un răspuns a venit de la Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița. Reprezentanții instituției au confirmat că au fost înștiințați despre ceea ce se întâmplă la Potârnichești. În plus, o echipă de la Apele Române a fost deja pe teren, pentru prime verificări. Care este concluzia, rămâne de văzut! Cert este ca, de două zile, există suspiciunea unui atentat la mediu si nimeni nu mișcă un pai. Întrebarea firească este “Nu știu sau nu vor să deranjeze?”. Vom afla!