Actualitate

(Video) Reabilitarea Pieței Dacia, la Parchetul European. Koveși anchetează lucrările din Piața Dacia, în urma unei plângeri

Foto Fb/ Ionuț Apostu

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, este vizat de o nouă anchetă penală. Un dosar de cercetare a fost deschis de procurorii anticorupție, în urma unei plângeri. Dosarul nu este însă la DNA, ci la Parchetul European, condus de Laura Codruța Koveși.

Invitat seara trecută la Focus TV, edilul șef al Buzăului a vorbit despre acest nou dosar în care există o suspiciune de fraudă legată de lucrările din Piața Dacia. Mai multe documente din primărie, însumând mii de pagini, au fost înaintate deja Parchetului European.

Primarul Toma spune că nu are emoții în privința anchetei, pentru că totul a fost corect. Primarul bănuiește inclusiv cine a făcut plângerea, dar nu a dezvăluit nici un nume în cadrul emisiunii. Spune însă că a pierdut șirul plângerilor, iar de unele află doar când primește clasarea dosarului.

O altă anchetă ce a presupus adunarea unui volum mare de documente de la primărie a vizat reabilitarea mai multor străzi din Buzău cu fonduri europene. Vizate erau tot fapte de fraudă, iar ancheta a fost derulată de procurorii DNA Ploiești. Anul trecut, procurorii anticorupție au clasat dosarul respectiv.