Actualitate

(Video) Avertizare RO-Alert! O ursoaică cu doi pui, în centrul orașului Pătârlagele

A fost alertă extremă la Pătârlagele. O ursoaică cu doi pui a ajuns până în centrul localității așa că autoritățile au fost nevoite să emită un mesaj de avertizare pentru populație. Și cât timp, locuitorii erau îndemnați să rămână în locuințe, străzile orașului s-au umplut de jandarmi și vânători care au avut ca misiune alungarea animalelor sălbatice.  

”A fost semnalată prezența unui urs în orașul Pătârlagele, strada Industriilor. Evitați zona, rămâneți în locuință”. Este mesajul RO-Alert primit luni după amiază de localnicii din Pătârlagele.  Localnicii spun însă că ursoaica cu cei doi pui ar fi apărut în oraș la orele prânzului și ar fi intrat în mai multe curți. Speriați, oamenii au făcut gălăgie în speranța că vor putea alunga singuri animalele sălbatice. Din păcate, fără succes.

Imediat a fost costituită o echipa de intervenție, din care au făcut parte viceprimarul localității, 8 jandarmi, vânători și un medic veterinar,  care a avut ca misiune alungarea urșilor. O misiune, de altfel, deloc ușoară pentru că speriați de gălăgia făcută de localnici, puii de urs s-au pierdut de mamă astfel că jandarmii și vânătorii au fost nevoiți, mai întâi, să facă un culoar astfel încât ursoaica, aflată în partea opusă, să ajungă din nou la pui. Abia apoi s-a putut trece la alungarea animalelor din localitate. Întrega misiune s-a încheiat în jurul orei 1.00, însă echipa de jandarmi a rămas în oraș toată noaptea, în cazul în care animalele sălbatice s-ar fi întors din pădure.

Deși de această dată nicio persoană nu a fost atacată de animalele sălbatice, specialiștii din domeniu spun că este un real pericol în tot județul pentru că urșii s-au înmulțit foarte mult, iar lipsa hranei din pădure îi face să coboare din pădure și să pătrundă în comunități.

De altfel, Asociația Județeană a Vănătorilor și Pescarilor Sportivi Buzău a întocmit deja documentația pentru recoltarea a doua exemplare de urs. Dacă documentația va fi aprobată cele două exemplare vor fi recoltate din  fondul de vânătoare  Colți și fondul de vănătoare Valea Nehoiului.

Etichete