Actualitate

Peste 150 de cazuri COVID-19, la Buzău! Tot mai mulți bebeluși, internați. Concluziile pediatrilor

Valul 6 al pandemiei își face din ce în ce mai mult simțită prezența și în județul Buzău, și, din păcate, cei mai afectați sunt copiii de vârste foarte mici. Astăzi, cel mai mic pacient care a ajuns în atenția pediatrilor are doar o lună. Din păcate, spun specialiștii, că infecția cu SARS-COV-2 care, inițiat, dă forme ușoare de boală, scade foarte mult imunitatea.

În ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică Buzău a raportat cel mai mare număr de  infectări cu SARS-CoV-2 de la debutul valului 6. Mai exact este vorba despre 153 de cazuri dintre care 133 sunt pacienți care nu au mai avut niciodată COVID-19, în timp ce 20 s-au reinfectat.

” Pacienții au vârste cuprinse între o lună și 94 ani”, informează DSP.

Cea mai mare îngrijorare vine din rândul pediatrilor care, în aceste zile, se confruntă cu un val de prezentări la urgențe. Sunt părinți care își aduc bebelușii cu febră mare și vărsături ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2. Cei mai mulți rămân internați astfel că în prezent, jumătate din numărul paturilor rezervate copiilor diagnosticați cu COVID-19A sunt ocupate.

Gina Anica, șef Pediatrie Spitalul Județean Buzău

Din fericire, starea lor de sănătate se ameliorează după 2-3 zile. Totuși, pediatri spun că deși inițial COVID dă forme ușoare de boală, imunitatea copiilor este mult scăzută după episodul de boală.


Gina Anica, șef Pediatrie Spitalul Județean Buzău

Pediatri se așteptă să crească numărul cazurilor COVID-19 în perioada următoare astfel că-i îndrumă pe părinți să evite aglomerațiile și să păstreze măsurile de igienă.