Actualitate

(Video) Caii Jandarmeriei Române vor încânta publicul prezent la manifestările dedicate Micii Uniri. Programul evenimentului

După doi ani de pauză, Buzăul va sărbători, din nou, Mica Unire printr-un eveniment de amploare, organizat în aer liber. Sutele de buzoieni care de obicei se prindeau în Hora Unirii, în curtea Muzeului Județean, sunt așteptați în acest an să sărbătorească cei 164 de la Unirea Principatelor la Centrul Cultural I. C Brătianu.

Evenimentul se anunță a fi unul presărat cu multe momente, în premieră, dar care, pe de altă parte, readuce în fața publicului buzoian caii Detașamentului Cavaleriei Jandarmeriei Române și jandarmii echipați în ținutele specifice secolului XIX.

Potrivit organizatorilor, programul pregătit pentru 24 ianuarie va reda, cu fidelitate, momentul istoric de la 1859, când la două luni după  Mica Unire, Alexandru Ioan Cuza, în drumul său spre București,  a fost primit în târgul Buzăului, și a înnoptat la Episcopie.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi la 10.30, iar în jurul orei 11.20 invitația la horă va fi lansată, în premieră, de Ansamblul Plăieșii.