Actualitate

(VIDEO) Când va fi amenajat trotuar pe Șoseaua Vadu Pașii? Răspunsul primarului Toma

După aproape șapte luni de așteptare, apeluri repetate, strigăte de disperare, în sfârșit ar putea să apară o soluție pentru eliminarea riscurilor pe șoseaua unde, în decembrie, un adolescent a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce circula pe carosabil. În ședința Consiliului Local Municipal de vineri dimineață, primarul Constantin Toma a anunțat stadiul proiectului privind amenajarea unui trotuar pe Șoseaua Vadu Pașii, tronsonul pe care pietonii fac slalom printre mașini, în lipsa unui spațiu special amenajat pentru ei.

Tragedia de la finele anului trecut, când Cosmin, un adolescent de 15 ani, a fost spulberat de o mașină condusă de un șofer băut, în timp ce tânărul se îndrepta, pe marginea drumului, către municipiul Buzău, a scos la iveală riscurile la care sunt expuși, zi de zi, buzoienii care merg pe jos la serviciu sau la școală. Au fost repetate apeluri pentru construirea unui trotuar astfel încât pierderile de vieți omenești să fie evitate. În cele din urmă, conform anunțului primarului Constantin Toma, un trotuar va fi amenajat în scurt timp.

Ca răspuns la o întrebare adresată de consilierul local municipal Irinel Cîrstea, edilul-șef a anunțat că, la începutul săptămânii viitoare, va fi gata soluția tehnică pentru acest proiect. Următorul pas va fi aprobarea într-o ședință de CLM a indicatorilor tehnico-economici, pentru ca apoi URBIS SERV să înceapă lucrările efective.

Lipsa unor măsuri concrete pentru siguranța pietonilor imediat după tragedia din decembrie 2022 a stârnit un val de revoltă din partea comunității din Vadu Pașii și nu numai. Familia, prietenii lui Cosmin, dar și buzoienii care circulă des pe Șoseaua Vadu Pașii au cerut autorităților să caute soluții pentru amenajarea de urgență a trotuarului pe segmentul de șosea pe care acesta lipsește. Mai mult, mama lui Cosmin, răpusă de durere după 7 luni de la moartea fiului său, a ajuns să implore autoritățile să ia măsuri. Detalii, AICI.