Actualitate

(FOTO) Două noi autospeciale completează flota ISU Buzău. Una este folosită pentru tratarea a zeci de pacienți concomitent

ISU Buzău beneficiază de două noi autospeciale de intervenție destinate misiunilor complexe de salvare, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Una dintre ele, o autospecială de tip „AT 4003”, este pregătită pentru stingerea incendiilor dar și pentru descarcerare și acordarea primului ajutor, fiind dotată cu multiple echipamente speciale, inclusiv cu cameră cu termoviziune. Autospeciala nu este prima de acest tip din dotarea ISU, în urmă cu câteva luni, pompierii buzoieni primind încă o astfel de autospecială.

„Aceasta va fi folosită în cadrul misiunilor desfășurate de către pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Buzău și este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere”, este menționat în postarea de pe Facebook a ISU Buzău.

Postul Medical Avansat de tip I este folosit doar în situații limită, cum ar fi accidente grave cu victime multiple. În cadrul autospecialei există echipamente și tehnica necesară pentru a trata concomitent până la 10 victime, dar și medicamente pentru îngrijirea a până la 20 de pacienți. Postul Medical reprezintă un ajutor extrem de important pentru pompieri, mai ales ținând cont de creșterea numărului accidentelor rutiere cu numeroase victime, în ultima perioadă. Noul modul îi va ajuta pe salvatori să intervină rapid și să acorde primul ajutor de care depinde, de multe ori, viața victimelor. Postul Medical era mai mult decât necesar, în contextul în care vechiul model existent în dotarea ISU are o vechime de peste 20 de ani, și nu este prevăzut cu tehnică la standardele actuale.

Postul Medical Avansat de tip I este format dintr-un cort de tratament şi unul de triaj, adecvate pentru a trata simultan maximum 10 victime. Acesta include medicamentele şi materialele sanitare necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienţi, dintre care cel puţin 5 aflaţi în stare critică.

„Vinovat” pentru această achiziție este proiectul VIZIUNE 20, ce are ca obiectiv dezvoltarea și consolidarea capacitații de răspuns la dezastre și la evenimente.