Actualitate POLITICĂ

(Video) Care este scenariul politic care îi dă coșmaruri primarului Toma: ”Nu sunt pregătit sufletește”

Un tandem PSD – PNL în alegeri ar fi imposibil de pus în practică la Buzău. Este părerea primarului Constantin Toma, președinte al Organizației Municipale a PSD Buzău, după ce liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că se ia în calcul, la nivel central, ca partenerii din coaliția de guvernare să candideze pe liste comune în alegerile din 2024.

O decizie nu a fost parafată încă. Deocamdată sunt doar scenarii și nu se știe dacă, în cazul unui tandem politic, acesta va viza toate cele 4 rânduri de alegeri de anul viitor, adică locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare. Cert e că în unele organizații, un astfel de parteneriat ar fi greu de digerat. Iar așa se întâmplă și la Buzău, unde liberalii și-au asumat rolul de opoziție și l-au criticat în permanență pe edilul șef al orașului.

Invitat în platoul Focus TV, în emisiunea Focus News, moderată de Cătălina Jingoiu, Constantin Toma a spus că nu vede posibil un parteneriat PSD-PNL la Buzău. Mai mult, el precizează că nu este pregătit sufletește pentru un asemenea pas. Iar dacă în coaliție pare că totul este doar lapte și miere, între cei doi parteneri de guvernare, la Buzău e… fiere, după spusele lui Toma.

Tensiunile dintre Toma și liberali sunt vechi. Varianta unui parteneriat între cele două partide, care să funcționeze în plan local, a mai fost adusă în discuție. Care au fost reacțiile, puteți citi AICI.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Domnul Toma nu e un prezicător radical. De ce sunt tensiuni la Buzău?Cel mai înțelept cedează., doar nu e război , și acolo se ajunge la o înțelegere. Fără o astefel de alianță AUR trece în prim plan. Atenție, e o situație în istorie aproape similară. Cred că nu e nevoie de scandal politic la Buzău.