Actualitate POLITICĂ

Tandem PSD-PNL în alegerile din 2024? Marcel Ciolacu: ”Există discuții. Facem politică”

sursa foto: presshub.ro

Președintele Partidului Social Democrat a anunțat astăzi, în timpul vizitei pe care a făcut-o pe șantierele A7 în calitate de premier al Guvernului României, că partidul pe care îl conduce ar putea să meargă în tandem la alegerile din 2024 cu actualii parteneri de guvernare, Partidul Național Liberal.

Întrebat de jurnaliști dacă există discuții privind liste comune PSD-PNL în alegerile din 2024, Ciolacu a răspuns afirmativ, chiar dacă nu a intrat în detalii.

”Normal că există discuții, facem politică. Eu cred că şi PSD şi PNL am adus stabilitate în România. Nu aş vrea să vă reamintesc contextul când a intrat PSD la guvernare, eram în plină criză socială şi era o incoerență guvernamentală acută. Ăsta este adevărul şi nu aş vrea să îi deranjez sau să îi supăr pe colegii mei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, Ciolacu l-a dat ca exemplu pe ministrul Mediului, Mircea Fechet. Șeful Executivului l-a lăudat pe ministrul liberal, spunând despre acesta că este foarte implicat și apreciat în tot ceea ce face.

”Lucrez cu domnul ministru Fechet excelent, toți constructorii şi CNAIR şi toate ministerele îl laudă cât de implicat este în rezolvarea problemelor. Se implică şi local. Lucrurile funcționează”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că PSD și-ar dori susținerea unui candidat unic la alegerile prezidențiale. ”Eu aş merge şi la Comisia Europeană să avem candidat comun”, a încheiat Ciolacu.

În luna martie, președintele  PNL, Nicolae Ciucă, spunea că o decizie privind o candidatură comună între cele două partide va fi luată doar după consultări interne.

„Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele şi, în final, pe orice decizie vom avea susținerea de la nivelul fiecărei filiale”, a declarat, în martie, liderul PNL, Nicolae Ciucă.

În 2024 vor fi nu mai puțin de patru rânduri de alegeri: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Surse politice spun că un tandem PNL-PSD va avea ca scop principal blocarea unor mișcări extremiste și naționaliste.