Actualitate

(VIDEO) Ce s-a întâmplat cu buzoianul care a pus pe jar zeci de polițiști și jandarmi, ore bune

Ies la iveală noi detalii cu privire la episodul înregistrat joi, într-un bloc de pe bulevardul Unirii, acolo unde un bărbat de 33 de ani a amenințat că își va lua viața. Înainte de a recurge la amenințări, buzoianul și-a snopit în bătaie concubine. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, se vede clar cum bărbatul devine extrem de violent, o imobilizează pe femeie, folosind violența verbală și chiar fizică. Femeia este lovită fără milă și doar intervenția unor bărbați aflați în zonă au scăpat-o de furia bărbatului.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

După ce femeia a reușit să fugă, buzoianul de 33 de ani a urcat în apartamentul pe care îl are în acea zonă, începând să amenințe că se va sinucide.

“La data de 18 mai a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că într-un imobil din municipiul Buzău, un bărbat s-ar fi blocat în locuință și amenință că se va arunca de la etaj. De îndată, la fața locului s-au deplasat polițiști, împreună cu un negociator din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, precum și jandarmi din cadrul IJJ Buzău, la acel moment bărbatul amenințând că își va face rău folosind un cuțit. Negociatorul a intervenit procedural pentru detensionarea situației, reducerea nivelului de anxietate și stabilirea unui echilibru între planul emoțional și rațional al bărbatului, astfel că, în urma discuțiilor purtate cu acesta, bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost convins să renunțe la gest”, anunță IPJ Buzău.

După ce scandalul s-a încheiat, bărbatul recalcitrant a fost dus la Spitalul Săpoca. A fost externat în această dimineață și lăsat să plece acasă. Însă, va avea o serie de restricții de respectat. A fost emis ordin de protecție care arată că timp de 5 zile nu se poate apropia de femeia pe care a agresat-o ieri, și nici de apartamentul în care locuiește victima împreună cu copilul lor.

“Având în vedere aspectele constatate, în conformitate cu prevederile Ordinul MAI nr. 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, s-a procedat la evaluarea situației de fapt pe baza formularului de evaluare a riscului, emițându-se ordin de protecție provizoriu. În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.”