Actualitate

(Video) Ce se întâmplă cu elevii de la Pedagogic, când clădirea unității de învățământ va intra în reparații. Scenariile de lucru

Autoritățile locale și cele din învățământ vor stabili, până la sfârșitul acestei luni, în ce spații își vor desfășura cursurile două mari colegii din Buzău, în anul școlar următor. Elevii de la Colegiul Mihai Eminescu așteaptă vestea că vor putea reveni ”acasă”, în timp ce colectivul de la Pedagogic ar putea fi nevoit să se mute din clădirea de pe Spiru Haret.

Eminescienii revin acasă, din toamnă

Lucrările la sediul Colegiului Mihai Eminescu ar trebui să se încheie, în această vară, iar spațiul ar urma să fie reamenajat pentru ca din toamnă elevii să revină în bănci în vechea lor clădire. Detaliile au fost anunțate de primarul Constantin Toma, la Focus News. Aici declarația.

La Pedagogic, se iau în calcul mai multe scenarii

O altă instituție care se confruntă cu incertitudini privind spațiul în care își va desfășura cursurile este Colegiul Pedagogic ”Spiru Haret”. O expertiză este în curs de realizare după ce, din toamna anului trecut, elevii dintr-o clădire au fost mutați temporar. Decizia a fost luată pentru că bucăți din tavan au început să se desprindă, ca urmare a infiltrațiilor. De altfel, o expertiză mai veche a arătat că imobilul este în clasa a doua de risc seismic. La finele acestei luni, se va ști exact ce pericole prezintă clădirea în care își desfășoară activitatea Colegiul Pedagogic.

Potrivit primarului Constantin Toma sunt luate în calcul mai multe scenarii, inclusiv ca și alte clase să fie mutate la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, acolo unde învață deja câteva clase din Pedagogic din toamna anului 2022. O altă variantă, ar fi clădirea de pe Transilvaniei în care învață acum elevii din Eminescu, deși sunt surse care spun că această variantă ar fi fost exclusă pentru că spațiul ar fi prea mic pentru toți elevii din Pedagogic. Iată variantele anunțate de primarul Constantin Toma la Focus News.

Clădirea în care funcționează Colegiul Pedagogic Buzău este monument istoric, și a fost construită la început de secol 20. Proprietarul este Primăria Buzău care a dispus o expertiză pentru a vedea stadiul de degradare și ce lucrări de intervenție se impun.