Actualitate POLITICĂ

(Video) Ciolacu vrea limitarea mandatelor pentru președinții de consilii județene și primari. De la Buzău, Neagu și Toma se antrenează pentru al treilea

„Primarii și președinții de Consilii Județene care candidează din partea PSD nu ar trebui să aibă mai mult de două mandate. Este declarația premierului Marcel Ciolacu, președinte al Partidului Social Democrat. Declarația a fost făcută ieri la Interviurile Digi24 și a venit în contextul situației de la Vaslui, unde președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu de la PSD a fost prins în flagrant în timp ce lua mită și a fost arestat preventiv, fiind exclus și din partid. Ciolacu recunoaște că nu ar fi constituțional să limiteze numărul mandatelor, dar spune că acest lucru ar putea fi prevăzut în statutul partidului.

„Eu pot face acest lucru ca președinte de partid, pot lua o decizie împreună cu colegii mei ca să fie o regulă”, a spus Marcel Ciolacu, la Digi24. 

Întrebat astăzi ce părere are despre declarațiile făcute de șeful său pe linie politică, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, nu a vrut să comenteze.

”Nu știu. E părerea dânsului”  a răspuns Neagu la întrebarea jurnaliștilor pe acest subiect.

Imediat însă, Petre Emanoil Neagu  a revenit asupra răspunsului și a oferit mai multe explicații, fără să nege și faptul că se pregătește pentru o nouă candidatură la Consiliul Județean.

Petre Emanoil Neagu se află în timpul celui de al doilea mandat în funcția de președinte al Consiliului Județean, după alegerile din 2016, respective din 2020. Neagu însă a fost numit în funcția de președinte al Consiliului Județean, pentru prima dată, în 2014, când l-a înlocuit pe Cristi Bîgiu. La acel moment, Neagu era vicepreşedinte CJ Buzău.

Petre Emanoil Neagu, care este de profesie economist, a fost membru PNL, în perioada 2005-2008 fiind președinte al organizației județene a PNL. Neagu a trecut apoi la PSD, fiind consilier județean în perioada 2008-2012. Ulterior, a fost ales vicepreședinte al CJ Buzău în mandatul lui Victor Mocanu. În 2012, Neagu a fost ales consilier județean pe listele USL, fiind apoi ales şi vicepreședinte al CJ Buzău.

Și Toma vrea al treilea mandat la Primărie

Anunțul făcut de președintele PSD l-ar afecta și pe actualul primar al municipiului Buzău, aflat deja la al doilea mandat. Constantin Toma a declarat pentru sansanews.ro că ar vrea să candideze pentru încă patru ani în funcția de primar al municipiului Buzău pentru că proiectele începute trebuie terminate.

”Am o părere foarte bună  (n.r despre anunțul lui Marcel Ciolacu), o să mă odihnesc, o să fie extraordinar dar dacă buzoienii o să insiste să fiu din nou primar , o să mă sacrific. Toate proiectele astea începute trebuie terminate ”, a spus Toma.

Constantin Toma este primar al municipiului Buzău din 2016.