Actualitate

(VIDEO) Comercianții de pe Unirii, cu jalba în proțap la ședința Consiliului Local

“Soluții sunt, haideți să le implementăm pentru a rezolva criza parcărilor de pe Bulevardul Unirii, care amenință afacerile a zeci de antreprenori.” Este mesajul lansat, astăzi, în ședința CLM Buzău de către reprezentanții magazinelor de pe Unirii. Proprietarii a două unități, direct afectați de decizia interzicerii parcării pe bulevard, au mers în ședința consiliului cu propuneri concrete pentru a rezolva această problemă.

De pildă, Bogdan Reican, proprietarul unui magazin de încălțăminte, a arătat că numărul clienților săi a scăzut cu 50% din momentul în care parcările au fost desființate, un lucru care îi amenință serios afacerea. Buzoianul a venit cu mai multe propuneri menite să îi ajute pe agenții economici, dar care să asigure și o colectare cât mai bună de taxe la bugetul local. De exemplu,
realizarea unor alveole unde clienții să poată staționa în perioada în care sunt la cumpărături.

Luminița Anghel, proprietar al unui magazin de îmbrăcăminte la mâna a doua de pe Bulevardul Unirii, propune ca agenților economice să li se permită staționarea pentru câteva minute, pentru aprovizionare, fără să fie amendați de polițiști. Totodată, agentul economic propune și amenajarea unor locuri de parcare în anumite spații libere existente după modernizarea bulevardului între spațiile verzi dintre benzi.

În discuție a intervenit și consilierul local municipal Irinel Cârstea care a arătat că deși Bulevardul Unirii a fost modernizat după un proiect realizat cu fonduri europene, încă se poate interveni pentru amenajarea unor locuri de parcare, în anumite zone.

Primarul Constantin Toma a venit cu răspunsuri, subliniind însă că, fiind vorba despre un proiect european, nu se mai pot schimba multe lucruri.

Clip Toma29

Autorul știrilor

Elena Petre

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Noi, buzoienii, am ajuns haituiti in propriul oras : avem interzis sa mai oprim pe Unirii, pentru ca asa vrea unul ce ne doreste “binele”. B-dul Unirii nu mai este un loc al buzoienilor, este b-dul primarului Toma. Noi trebuie sa ne ascundem masinile in spatele blocurilor, asa cum Ceausescu ascundea bisericile : in ce hal s-a ajuns…