Actualitate

Mărțișoarele hand made prind teren. Iile în miniatură și accesoriile din lână împâslită, pe lista de must have

Mâine e 1 martie, ziua care aduce în prim-plan mărțișorul, simbol al primăverii, pe care cu toții îl dăruim în semn de apreciere femeilor speciale din viețile noastre. Piața abundă în mărțișoare, care mai de care mai atractive și interesante, la prețuri pentru toate buzunarele. O categorie aparte de mărțișoare se regăsește în această perioadă la târgul deschis la Centrul Muzeal I.C.Brătianu, unde meșteri și artizani au la vânzare o mulțime de produse hand made.

Noutățile anului ar fi iile în miniatură, acele mărțișoare în formă de ie, sau pălărioarele din fire. Alte elemente de interes pentru buzoieni sunt și mărțișoarele din lână împâslită, dar și cele pictate.

Totuși, sunt și tot felul de mărțișoare care atrag atenția, care nu corespund neapărat tiparelor clasice. De exemplu, la una dintre căsuțe sunt scoase la vânzare zeci de modele de linguri pictate, care pot fi oferite în dar de 1 martie. Prețul unei linguri pornește de la 15 lei și poate ajunge până la 30 de lei.

Și brățările sunt căutate. Spre deosebire de anii din urmă, acum se vând foarte bine cele cu motive tradiționale, dar și cele confecționate din lână. O altă modă printre iubitorii de produse hand made sunt mărțișoarele breloc. Cele confecționate anul acesta de meșteri reprezintă capete de călușar, capete de dac sau de tărăncuțe.

Alte variante pentru cei care sunt dispuși să cheltuie sume mai mari de bani pentru un cadou în luna martie ar fi buchetele din flori naturale și de săpun, dar și tablourile. În spatele unora dintre tablourile cu ii în miniatură, stă chiar povestea unei femei cu probleme de vedere, care a confecționat și trimis produsele la vânzare în speranța că va strânge bani pentru operația de cataractă.

O căsuță din parcul I.C.Brătianu surprinde prin tinerețea vânzătorilor, dar și prin produsele confecționate. Elevii Colegiului Pedagogic sunt artiștii care s-au pus pe treabă și au realizat sute de mărțișoare.

Cât despre prețuri, acestea pornesc de la 5 lei și pot ajunge la sute de lei, în funcție gustul și buzunarul fiecăruia.