Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

(VIDEO) Copaci smulși din pământ, acoperișuri doborâte de furtună la Râmnicu Sărat

Acoperișuri smulse de vânt, curți și străzi inundate, apă care a intrat și în casele oamenilor. Sunt doar câteva dintre urmările unei furtuni violente care s-a înregistrat, seara trecută, la Râmnicu Sărat.

Era aproape de ora 20:00 când cerul a fost acoperit de nori negri iar vântul a început să bată extrem de tare. În câteva minute, întreg municipiul a fost cuprins de o ploaie torențială și intensificări ale vântului care au făcut ca vizibilitatea să fie zero. În oraș, dar și la ieșirea din municipiu, șoferii au fost nevoiți să tragă pe dreapta pentru că nu mai vedeau nimic în față și nu mai puteau înainta.

Ploaia torențială a căzut minute bune, pentru ca un nou episod să se înregistreze în jurul orei 22:00. În tot acest timp, vijelia a provocat probleme serioase. Acoperișul unui bloc ANL a fost pur și simplu smuls de vânt și proiectat pe o clădire din apropiere. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă pagubele materiale au fost însemnate.

SURSA video: Alina Alinutza

De asemenea, ploaia torențială și vântul puternic au făcut ca mai multe străzi să fie acoperite de apă iar un copac să fie doborât pe DN2E85, în apropiere de Școala 5, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Echipajele de la ISU au sărit și în sprijinul unor râmniceni care s-au trezit cu apa în case și în beciuri.

În timpul furtunii de seara tercută, vântul a bătut cu viteze de peste 50 km/h. Au fost înregistrate și cantități importante de apă. De pildă, în timpul episodului de ploaie de la ora 22:00, s-au înregistrat 18 l de apă/ mp. Cumulat, în ultimele 24 de ore, la Stația Meteo Râmnicu Sărat s-au înregistrat 40,25 l apă/mp.