Actualitate

(VIDEO) ”Vrem un oraș european!” Ce spun buzoienii despre șantierele din municipiul Buzău

Este mult praf, zgomot și se lucrează haotic. O spun unii dintre locuitorii municipiului Buzău care, de câteva luni, trăiesc într-un  imens șantier. Totuși, oamenii zic că îndură calvarul de pe străzi cu speranța că, la final, vor avea un oraș european.

Municipiul Buzău este brăzdat de șantiere și aproape la fiecare colț de stradă se găsește un utilaj care sapă sau muncitori care lucrează. În consecință, este mult praf și mult zgomot în tot orașul. Imaginea este una dezolantă, iar unii dintre oameni recunosc că sunt deranjați, iar cei afectați sunt buzoienii care locuiesc pe bulevardul Unirii, unde lucrările au început de câteva luni și încă nu sunt gata.

”Ne deranjează. Este zgomot. Trebuie să stau cu geamurile închise. Nu ne putem odihni. Sperăm să se termine mai repede și să vedem o finalitate”, a spus o doamnă care locuiește în zona McDonalds.

”Observăm praf și ne deranjează, dar dacă nu suferim un pic, frumos nu o să fie”, ne-a spus o altă doamnă din zona Arhiepiscopiei.

Alții, în schimb, vor doar să se termine mai repede lucrările, iar la final municipiul să arate ca un oraș european.

”Să se facă mai repede, să nu mai ocolim, atât!”, ne-a spus o altă doamnă din zona Aleea Trandafirului.

”Nu mă deranjează pentru că este spre binele orașului ceea ce se face. Că se face praf, este cu totul altceva. Mă interesează să se facă un bulevard frumos, să fie superb, să fim și noi un oraș european”, a spus un domn din Micro 3.

Dacă praful și zgomotul mai pot fi trecute cu vederea, organizarea șantierelor pare să fie un aspect criticat de unii buzoieni.

De exemplu, o doamnă este de părere că aceste lucrări ar fi trebuit să fie făcute pe rând, nu toate odată, iar un alt buzoian, venit recent, din străinătate, și ne dă exemplul șantierelor de peste graniță, unde lucrările sunt făcute într-un mod mult mai organizat: ”străzile sunt închise nu cum e în Buzău unde, de exemplu în zona Mc Donalds, buzoienii trec de pe o parte pe alta a bulevardului printre utilaje și muncitori”. Declarația integrala în clipul video.

La rândul lor, autoritățile de mediu urmăresc îndeaproape desfășurarea lucrărilor tocmai prin prisma regulilor pe care firmele executante sunt obligate să le respecte în astfel de situații, respectiv montarea plaselor anti praf, acolo unde există această posibilitate (exemplu: Platoul Dacia, Aleea Trandafirilor) sau umezirea suprafețelor de câte ori este nevoie. În acest sens, șeful Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, a anunțat că un astfel de control va fi făcut chiar în câteva zile.

Totuși, până atunci, singurul indicator oficial de măsură rămâne tabela care indică calitatea aerului din municipiul Buzău, amplasată la sediul Agenției Locale pentru Protecția Mediului Buzău. În cursul zilei de marți, calitatea aerului era una acceptabilă. La rândul lor, specialiștii de mediu ne-au informat că în ultimele două săptămâni nu au fost înregistrate depășiri la principalii indicatori ai calității aerului ce pot fi măsurați, printre care și pulberile în suspensie.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Domnule primar, nu te plac pentru că îl protejezi pe golanul care ți-a fost sau vă este coleg de partid, de la care a-ți preluat mandatul de primar. Nu vă uitați în stânga sau în dreapta, faceți treabă și schimbați fața orașului. Dumneata ești un om bogat, nu ești un sărăntoc ca Boscodeala. Buzoienii să vorbească despre dvs. și părinții dvs. la superlativ. Buzoienii să zică “bravo părinților care l-au crescut” că de Boscodeala zic vai de mama lor ce-au crescut. Vedeți că în primărie aveți destule căpușe. Unul dintre ei este “domnul Virgil, un golan, o hahalera.

  • Don Primarele ești în vacanță.? Să ști că orașul nu este, Așa că mai cheamă “amploaiați” mata la treabă să mai vadă și ce ai comandat pe bani europeni, că pe noi nu ne-ai întrebat.Multi dintre cei pe care ii păstorești nu mai stau in Buzău, mai mult prin comunele limitrofe, și nu ii mai intereseaza