Divertisment

VIDEO: Costel Geambaşu și ODEON, imagini care te lasă fără cuvinte. Ce atmosferă făceau la nunți, înainte de Revoluție!

A fost maestrul petrecerilor adevărate. A fost regele muzicii de petrecere! Costel Geambaşu, pe numele său din buletin, Ilie Constantin Geambaşu s-a născut pe 18 aprilie 1951 şi a devenit, în anii 70-80, în plină epocă a întunericului comunist, unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de muzică de petrecere, într-o perioada în care, piese precum “Trenul vieţii” sau “Cenuşăreasa”, reprezentau adevărate hituri de underground, pe care oamenii din popor şi nu numai le ascultau ca să iasă din tristeţea în care, regimul închis de atunci îi aruncaseră.

Cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat pe Geambaşu ştiu că acesta a fost şi un talentat baterist, un compozitor cu har şi un om care putea umple o sală de 5.000 de locuri fără nici un fel de problemă. Cei care se pricep la muzică apreciază că Geambaşu şi trupa lui, Odeon, au fost ceea ce s-ar putea numi “precursorii manelelor”. Costel Geambaşu a cântat toate tipurile de muzică, iar piesele sale rezistă şi astăzi. 

A fost un artist fenomen și atmosfera de la petrecerile sale era incredibilă, mărturie stau și aceste imagini inedite, pe care le prezintă astăzi sansanews.

Imaginile de colecție sunt în exclusivitate din data de 25 noiembrie 1989. Lume multă, nuntă mare, distracție pe măsură. Cine nu și-ar dori și în vremurile noastre să mai fie așa?

Autorul știrilor

Karla Lucuță

Prezentator Focus Fm & Focus TV
Jurnalist
Artist

Adaugă comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu