Actualitate

(VIDEO) Cui i-a cedat primarul Toma scaunul său, de bună voie

Momente emoționante s-au consumat astăzi, în ședința Consiliului Local Buzău, unde, în aplauzele tuturor a fost decernat un nou titlu de “Cetățean de Onoare al municipiului Buzău”.

Este pentru prima oară când acest titlu îi este înmânat unui elev. Este vorba despre David Andrei Vlad, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naționale Bogdan Petriceicu Hasdeu, dublu medaliat cu aur în acest an la Olimpiada Internațională “Științele Pământului” și deținător al mai multor medalii obținute la olimpiade naționale și internaționale.

David Andrei Vlad este, totodată, și cel mai tânăr cetățean de onoare al Buzăului. El va împlini 18 ani abia luna viitoare.

Într-un cadru plin de emoții, el a primit titlul de la primarul Constantin Toma, care i-a cedat scaunul său, de bună voie.

Multiplul campion olimpic le-a mulțumit tuturor, de pe scaunul primarului.

Anterior, și directorul Colegiului Hasdeu, prof. Virginia Mîndruță Tănăsescu, a reușise să emoționeze audiența. Ea s-a transformat într-un adevărat avocat al adolescentului, aducând o serie de argumente pentru care Andrei merită să primească titlul de cetățean de onoare. Iar dincolo de performanțele la învățătură, care se traduc prin premii la olimpiade naționale și internaționale încă începând de când Andrei era în clasa a VI-a, dar și de titlul acordat în premieră, anul acesta, unui elev, de ”hasdeian de onoare”, directoarea Colegiului a subliniat celelalte calități ale tânărului.