Actualitate

(VIDEO) Cultură de canabis, amenajată într-o comună din Buzău. Sute de plante erau pregătite pentru a fi culese și comercializate

Foto arhiva

Amplă acțiune, zilele acestea, în județul Buzău. Procurori și polițiști au descins la Glodeanu Siliștea, acolo unde doi indivizi, care se ocupau cu traficul de droguri, își amenajaseră o adevărată cultură de canabis. Aveau aproape 400 de plante, în diferite stadii de dezvoltare, dar și o instalație specială pentru îngrijirea plantelor.

Ajunse la maturitate, plantele erau porționate și vândute. Anchetatorii din Brașov le-au luat urma traficanților din Buzău, iar la începutul săptămânii au descins la Glodeanu Siliștea.

“Din actele de urmărire penală a rezultat că inculpații,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, au inițiat și dezvoltat, într-o comună din județul Buzău, o cultură de canabis indoor destinată comercializării. Cele 370 de plante aflate în diferite stadii de evoluție, precum și instalația necesară întreținerii culturii au fost ridicate în aceeași zi, pe parcursul percheziției domiciliare efectuate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Braşov”, transmite DIICOT.

În plus, anchetatorii au găsit și sute de grame de droguri pregătite pentru a fi livrate consumatorilor.

“În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că a deținut în scopul comercializării cantitatea de aproximativ 600 grame canabis și fragmente de plantă (drog de risc), descoperite și ridicate pe parcursul acțiunii, atât din locația situată în județul Buzău, cât și de la o adresă din municipiul București.”

Cei doi suspecți au fost arestați pentru 30 de zile pentru trafic de droguri de risc.