Actualitate

(Video) Cum a decurs misiunea de salvarea bătrânului din Munții Buzăului. Care este starea lui

Misiune contracronometru, plină de peripeții, însă cu final fericit. Așa a decurs, joi seara, salvarea bătrânului din satul Crevelești, comuna Chiliile care s-a simțit rău și avea nevoie urgentă să ajungă la spital.

 Bărbatul în vârstă de 79 de ani s-a simțit rău astfel că familia a sunat la 112, în jurul orei 16.45. Cum drumul până la locuința bătrânului este impracticabil, iar accesul se poate face doar cu mașini 4 x4, familia a cerut inclusiv ajutorul pasionaților off-road pentru ca bărbatul să poate fi adus de acasă până la drumul accesibil Ambulanței.

Așa a început o misiune contracronometru. La alerta dată de familie pe rescue4x4.ro au răspuns mai mulți buzoieni cu mașini 4×4 care au pornit spre Crevelești. Drumul însă a fost presărat cu peripeții. Mai întâi, primul șofer care a reușit să se apropie de locul indicat de familie a rămas împotmolit. Mașina a cedat, fiind nevoie de platformă pentru a se întoarce în oraș. În ajutorul lor a fost trimisă și un echipaj ISU, cu o șenilată, însă în cele din urmă la casa bătrânului a ajuns un buldoexcavator al primăriei Chiliile.

Apoi a fost preluat de o altă mașină și dus până la Ambulanță. În jurul orei 20.00 a ajuns la Spitalul Județean unde a rămas internat.

”Pacient în vârstă de 79 de ani, din comuna Chiliile este adus cu Ambulanța la secția U.P.U-SMURD pentru dispnee și dureri abdominale. La ora 20.14 este preluat în sector pentru investigații. În secția U.P.U bărbatul este examinat ( analize medicale, EKG, CT-torace și abdomen) după primirea rezultatelor și a finalizării investigațiilor se decide internarea pe secția Cardiologie pentru Insuficiență cardiacă congestivă. Pe secția de Cardiologie se instituie tratament, pacientul având la acest moment, o evoluție bună”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

Mai multe detalii despre misiunea de salvare puteți citi aici. De asemenea, echipele de salvare de pe platforma rescue4x4.ro au filmat drumul și peripețiile prin care au trecut. Iată imaginile.

Sursă foto: captură filmare
rescue4x4.ro