Actualitate POLITICĂ

(VIDEO) Cum răspunde Neagu la criticile publice după ce CJ Buzău a alocat bani pentru Soroca și Chișinău

Dispute de la distanță între președintele Consiliului Județean Buzău, social-democratul Petre Emanoil Neagu, și liderul liberalilor buzoieni, deputatul Gabriel Avrămescu. Cel din urmă, prezent zilele trecute, la Focus TV, a criticat o nouă alocare de fonduri de la bugetul județean pentru investiții în infrastructura din Chișinău și Soroca. În total, peste 300 de mii de euro care vor merge pentru susținerea a trei proiecte de investiții: 20.000 de euro pentru lucrări de reabilitare a Bibliotecii ”Basarabia” din Soroca, 250.000 de euro pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor Români din Chișinău și 50.000 de euro pentru amplasarea unui monument în cadrul obiectivului.

Liberalul Gabriel Avrămescu spune că ar fi fost oportun ca banii să fi fost cheltuiți în județ, pentru rezolvarea unor probleme. Liderul PNL Buzău a dat ca exemplu cazul comunei Brădeanu, care are nevoie de susținere financiară pentru un proiect de apă și canalizare.

Răspunsul președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a venit azi, într-o conferință de presă. Neagu crede că Gabriel Avrămescu ori nu înțelege, ori nu vrea să respecte faptul că PSD este într-o alianță cu PNL.

Pe de altă parte, șeful administrației județene îi promite public liderului PNL că va vizita comunele conduse de primari liberali, ca să nu mai fie acuzat că nu ia în calcul problemele din aceste comunități: