Actualitate

(Video) De la Jurnalism la Aviație. Parcursul unei tinere din Buzău, șefă de promoție la Boboc

”În viață este bine să încerci să vezi ce îți place și ce ți se potrivește caracterului tău!” Este mottoul după care s-a ghidat o tânără din Buzău când a decis să renunțe la profesia pentru care se pregătise și pe care deja o practica, în mediul privat, pentru a începe un nou drum.  Ramona-Alexandra Pahonțu este din Ulmeni și în urmă cu un an a decis să dea viață visului de a avea o carieră în Aviație chiar dacă a însemnat să renunțe la locul de muncă pe care îl avea și să redevină elev. Alegerea s-a dovedit a fi cea potrivită, iar ambiția de reuși a ajutat-o să fie cea mai bună: a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene cu nota cea mai mare.

Ramona Alexandra Pahonțu este din Ulmeni. După terminarea liceului a urmat cursurile Facultății de Jurnalism și Relații Publice. După absolvire a profesat în domeniul relațiilor publice, însă la un moment dat a simțit că își dorește altceva, iar la îndemnul prietenului său, la rândul său cadru militar, s-a înscris la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene.

A urmat o perioadă destul de grea pentru că admiterea a presupus atât probe sportive cât și un examen la matematică și engleză.

Invitată la Focus News, Ramona Alexandra Pahonțu a povestit că pentru partea teoretică s-a pregătit singură, după caietele din liceu, însă pentru pregătirea sportivă a avut un îndrumător.

”În primul rând este nevoie de condiție fizică. Este nevoie să ai rezistă. Cel mai bine condiția fizică se face la alergat”, a spus Ramona-Alexandra Pahonțu.

Tânăra din Ulmeni este de părere că cel mai mult au ajutat-o voința, curajul de a încerca și determinarea de a reuși.

”Armata este pentru orice. Tot ce îți trebuie este determinare, curaj și voință”, a spus Ramona Alexandra Pahonțu.

Tânăra s-a specializat în Radiolocație și a terminat cu cea mai bună medie din cei peste 170 de elevi, fiind declarată șefa promoției 2023 „ General Constantin Christescu – 100 ” . După absolvirea, tânăra a primit un post la o unitate de lângă București