Actualitate

(VIDEO) Drumul spre Vulcanii Noroioși, un adevărat dezastru! Cum arată șoseaua, ce spun autoritățile

Vulcanii Noroioși reprezintă una dintre cele mai mari atracții turistice ale României. Obiectivul, inclus în Ținutul Buzăului, care a primit statutul de Geoparc UNESCO, este unic în țară și ar putea deveni un adevărat magnet pentru turiști dacă nu ar exista o mare problemă: infrastructura rutieră. E foarte dificil de ajuns la Vulcanii Noroioși din cauza drumului de acces, care este un adevărat dezastru.

O filmare realizată sâmbătă a fost distribuită pe Facebook de senatorul PNL Vlad Mircea Pufu, care atrage atenția cu privire la starea drumului, aflat în administrarea Consiliului Județean Buzău. În imagini se vede cum porțiuni mari din șosea au fost decopertate, ceea ce face ca o călătorie cu mașina să devină un adevărat risc din punct de vedere tehnic pentru starea mașinii. Practic, din cauza hârtoapelor, o mașină poate oricând să rămână fără bucșe, pivoți sau altele.

”Ținutul Buzăului! În această sâmbătă, drumul către Vulcanii Noroioși, obiectiv național turistic cu care natura, în sinceritatea ei, ne-a înzestrat, fără să facem noi nimic. În caz că vă încumetați să vă aventurați spre peisajul selenar, vă dorim, din partea Consiliului Județean Buzău, DRUM BUN, PE DRUM PROST!”, sunt cuvintele scrise de senatorul PNL, care însoțesc filmarea.

Președintele Consiliului Județean Buzău, instituție ce are în administrare șoseaua ce duce către Vulcanii Noroioși, pune situația pe seama structurii terenului și spune că normele tehnice impun ca drumul să rămână așa, cel puțin pentru o vreme. Se vor face însă plombări, lucrări provizorii până ce va începe mult așteptata reabilitare, al cărei contract de finanțare urmează să fie semnat cât de curând.

”Știți că drumul spre Vulcanii Noroioși va intra în reabilitare totală. Dacă nu săptămâna asta, joi, marți cel târziu (marțea viitoare – N.R.) semnăm contractul de finanțare și drumul va intra în reabilitare. Lucrările vor dura aproximativ doi ani și jumătate, dar în această vară am început lucrările de plombare, cât de cât. A trebuit să lăsăm porțiuni decopertate, pentru că erau pungi de argilă și așa scrie la carte că, din punct de vedere tehnic, trebuie lăsate așa. Anul acesta le vom acoperi și pe celelalte. Într-adevăr, drumul va fi în condiții cât de cât acceptabile, dar după ce vom termina reabilitarea, problemele se vor rezolva. Nu avem un program al lucrărilor, practic se poate lucra toată vara, probabil că într-o săptămână, două, trei. Din punct de vedere tehnic nu putem să le acoperim, pentru că există acele pungi de argilă și trebuie lăsate cu balast pe ele și compactate până se așază. Acolo drumul e într-o situație dificilă din cauza structurii terenului, dar probabil că anul acesta nu vor mai rămâne multe. Tocmai de aceea acest drum intră în reabilitare totală, se vor face multe stabilizări ale terenului, consolidări și așa mai departe”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.