Actualitate

(video) Durere fără margini la locul exploziei de la Mihăilești, de acum 18 ani. ”Nu ne găsim locul. Este greu”

O rană încă deschisă. O durere care nu va trece niciodată. 18 ani de lacrimi și rugăciune pentru familiile celor 18 oameni care au murit în tragedia de la Mihăilești. Pe 24 mai 2004, într-o dimineață ploioasă de luni, a avut loc cel mai grav accident rutier produs în ultima jumătate de secol în România. Un camion încărcat cu azotat de amoniu a luat foc și a explodat.  7 pompieri, 2 jurnaliști şi 9 săteni sau simpli trecători la momentul producerii exploziei au murit pe loc. Alți 13 oameni au fost răniți.

Astăzi, la locul tragediei s-au întors rudele eroilor care au pierit la datorie, dar și colegii care încă își poartă camarazii în suflet.

Cei 18 ani de la tragedia de la Mihăilești au fost marcați printr-un ceremonial militar și religios. Pentru prima dată, la locul exploziei a fost adus Drapelul de Luptă al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

La Mihăilești a ajuns astăzi, pentru a comemora victimele exploziei, și părintele Mihail Milea.

După serviciul religios, monumentul eroilor ridicat în locul care în urmă cu 18 ani era un imens crater provocat de suflul exploziei astăzi a fost acoperit de coroane și lumânări aprinse de rude și colegii celor care au decedat pe 24 mai 2004.

Explozia de la Mihăilești rămâne cel mai grav eveniment petrecut, în ultima jumătate de secol, pe drumurile publice din România și nu va putea fi niciodată uitat. De 18 ani, lacrimile curg fără încetare pe chipul părinților care de atunci au rămas fără cea mai mare bucurie: copilul lor.

Durerea nu a trecut nici pentru supraviețuitorii tragediei. Ei poartă în suflet la fiecare misiune amintirea camarazilor .