Actualitate

Urmează 3 zile de teatru și film! Eveniment cultural de excepție, cu intrare gratuită

foto; imagine din filmului „O scenă a memoriei - 100 de ani de Teatru Național la Chișinău"

Sfârșitul acestei săptămâni va fi marcat de un eveniment cultural de excepție, ce va aduce în fața publicului spectacole de teatru și film.

Este vorba de Festivalul Teatrului Românesc „Chișinău pentru Buzău”, ce va avea loc în perioada 26 – 29 mai, în organizarea Primăriei Buzău, Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” și Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Astfel, în prima zi, joi, 26 mai, va avea loc premiera filmului „O scenă a memoriei – 100 de ani de Teatru Național la Chișinău” în regia lui Petru Hadârcă. Proiecția filmului este programată la ora 18.00, la Happy Cinema.

Vineri, 27 mai, de la 18.30, la Sala Maximilian va fi pus în scenă spectacolul „12 scaune”. Regia este semnată de același Petru Hadârcă

În fine, duminică, 29 mai, tot la Sala Maximilian, începând cu ora 18.30, va fi spectacolul „Hamlet în sos picant”, în regia lui Alexandru Cozub.

Potrivit unui anunț al Primăriei Buzău, intrarea va fi liberă, pe bază de invitații. Acestea pot fi procurate de la Ghișeul Unic (intrarea din Piața Daciei) al Primăriei Buzău.