Actualitate

Peste 100 de proiecte din Buzău, finanțate prin programul Anghel Saligny. Pe listă se află și drumul către Vulcanii Noroioși

Vin fonduri importante  în județul Buzău, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Ministerul Dezvoltării a anunțat astăzi lista cu proiectele ce vor fi finanțate în județul Buzău. Au fost aprobate nu mai puțin de 101 obiective, în valoare totală de 272 milioane euro. De fondurile respective vor beneficia 85 de localități din județ. Pe listă sunt proiecte ce se referă la înființarea de rețele de canalizare, sisteme de alimentare cu apă, dar și modernizări de drumuri.  

Unul dintre proiectele importante pentru Buzău și nu numai este cel privind reabilitarea drumului către Vulcanii Noroioși. Consiliul Județean Buzău primește 28 milioane euro pentru acest proiect.

“Consiliul Județean Buzău va beneficia de o finanțare în valoare de 28 mil de Euro pentru proiectul “𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭e𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐜𝐜𝐞𝐬 𝐕𝐮𝐥𝐜𝐚𝐧𝐢𝐢 𝐍𝐨𝐫𝐨𝐢𝐨𝐬𝐢”. O investiție extrem de importantă pentru județul nostru, dar nu numai, pentru dezvoltarea turistică a zonei și a întregului Geoparc Internațional UNESCO Ținutul Buzăului”, anunță președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Bani primește și Primăria Buzău, 43 mil. lei pentru reabilitarea a 14 străzi. Și câteva comune din județ beneficiază de fonduri semnificative. De exemplu, la Vadu Pașii vor ajunge 18,6 milioane lei pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea sistemului de alimentare cu apă.

Lista proiectelor finanțate prin PNI “Anghel Saligny”, AICI.