Actualitate

(VIDEO) Economie, economie, dar luminițele de sărbători vor fi aprinse. Cât vor costa?

Se face economie aproape peste tot, la iluminatul în parcuri, la căldura în instituții și școli, însă de sărbători orașul va fi plin de luminițe. Precizarea a fost făcută chiar de primarul municipiului Buzău care a explicat că pentru iluminatul festiv va fi alocat același buget ca anul trecut astfel că toate zonele împodobite an de an cu beculețe și ornamente de sărbătoare vor fi iluminate și în această iarnă.

Buzăul păstrează tradiția luminețelor de Crăciun astfel că începând cu 1 decembrie tot orașul va străluci. Principalele artere ale municipiului, inclusiv bulevardul Unirii unde sunt lucrări în desfășurare, Calea Eroilor, bulevardul Bălcescu, parcurile și scuarurile vor fi împodobite cu luminițe. Cu alte cuvinte, aceleași zone în care buzoienii erau obișnuiți să vadă iluminat festiv vor fi decorate și în această iarnă.

Invitat în platoul Focus TV, primarul Constantin Toma a explicat că Primăria a pus la bătaie același buget ca și anul trecut pentru iluminatul festiv, respectiv până în 200.000 de euro.

Totuși, edilul-șef municipiului spune că, deși a fost alocată aceeași sumă pentru împodobirea orașului, vor fi făcute și economii pentru că, deși era în plan, nu se va extinde iluminatul festiv și în alte zone ale orașului.

Pe de altă parte însă, amintim că în ultima ședință a Consiliului Local, au fost alocate sume importante pentru achiziția unor căsuțe necesare târgului de Crăciun, atât pentru comercianți cât și pentru amenajarea unei căsuțe pentru Moș Crăciun. Amănunte aici .

Iluminat festiv și activități de sărbători, fără restricții, a anunțat și Consiliul Județean.

”Nu este firesc să ne întoarcem la ce s-a întâmplat înainte de 1989, adică eu cred că trebuie găsite resurse, atât la nivel local, cât și guvernamental. Nu putem să pedepsim și noi oamenii într-un fel sau altul, nu-i de ajuns că-i pedepsesc cei din Est. Nu știm exact bugetul alocat pentru sărbători, vedem și la rectificarea de buget din noiembrie”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Petre Emanoil Neagu

Președintele Consiliului Județean a precizat că se vor amenaja cu luminițe aceleași zone ca anul trecut, respectiv clădirea Consiliului Județean, dar și la Muzeul Județean unde, la fel ca și anii trecuți, va ajunge Moș Crăciun cu daruri pentru copii.