Actualitate

(VIDEO/FOTO) Până la urmă, se poate circula pe Republicii! Soluții aplicate după o săptămână de blocaje

După o săptămână de blocaje, nervi și întârzieri, chin prin care au trecut șoferii care au traversat bulevardul Republicii, de la debutul lucrărilor, se demonstrează că existau soluții pentru fluidizarea circulației și acestea nu erau greu de aplicat încă de la deschiderea șantierului. De ieri, s-au mobilizat atât muncitorii de la Urbis Serv, cât și polițiștii locali, iar intervenția acestora face ca, pe porțiunea unde traficul este restricționat pe un sens, să se poată circula.

Soluțiile găsite și aplicate începând de ieri au fost două: interzicerea parcării mașinilor pe porțiunea respectivă (interdicție pe care polițiștii locali au anunțat-o prin afișe pe parbrizele mașinilor) și toaletarea copacilor care împiedicau traversarea tronsonului de către autobuze.

Aplicarea celor două măsuri a făcut ca astăzi, deja, șoferii să poată parcurge , fără a sta blocați în trafic, zona cu lucrări. Din păcate, această minimă normalitate vine după o săptămână în care, mediul online a abundat în fotografii și videoclipuri în care buzoienii așteptau zeci de minute în trafic, iar unii dintre ei, din nerăbdare, călcau pedala de accelerație și forțau semafoarele, intrând pe roșu.

Pentru respectarea interdicției de parcare pe zona cu lucrări, Poliția Locală a trimis echipaje care supraveghează traficul în orele de vârf:

Marius Trifan, Poliția Locală Buzău

Pe zona unde un sens de mers a fost decopertat, circulația se desfășoară, în continuare, semaforizat.

Privind imaginile de azi și pe cele de săptămâna trecută, o întrebare, retorică, rămâne: cine are interesul să se joace cu nervii buzoienilor ?