Actualitate

(VIDEO &FOTO) Traficanți de droguri de risc, trimiși în arest. Unde acționa gruparea

Doi buzoieni au fost arestați preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Arestările s-au făcut într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Buzău și au venit după ce un bărbat de 46 de ani a fost prins în flagrant, în weekend, în timp ce încerca să vândă droguri. Flagrantul a fost urmat de 10 percheziții, derulate atât în județ, cât și în București și Ilfov.

Este vorba despre o rețea din care făceau parte 5 persoane, cu vârste între 23 și 46 de ani, din Poșta Câlnău și Vâlcea. Potrivit unor surse, buzoienii implicați în acest caz sunt cunoscuți anchetatorilor pentru astfel de fapte. Au mai fost cercetați în trecut pentru trafic de droguri, ba chiar au fost și condamnați pentru astfel de ilegalități. De data aceasta, din 2020 au pus bazele unei noi afaceri. Se aprovizionau cu droguri din București, iar o parte le recoltau din propria cultură amenajată la domiciliu. Apoi, vindeau drogurile în județul Buzău, atât în municipiul reședință de județ, cât și în comune precum Poșta Câlnău, Valea Slănicului și altele.

Între timp, anchetatorii au aflat despre reluarea afacerilor ilegale. I-au urmărit pe suspecți iar duminică l-au prins pe unul dintre ei în timp ce încerca să vândă 10 grame de cannabis, în zona unui supermarket de lângă Gara Buzău. Flagrantul a fost urmat de percheziții.

“La data de 15 mai 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 10  percheziții domiciliare, în Buzău, București şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de droguri. De asemenea, un bărbat, de 46 de ani, a fost prins, în flagrant delict, în județul Buzău, în timp ce ar fi încercat să vândă droguri de risc. Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 46 de ani, s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc(cannabis) de la persoane din municipiul București, pe care le-ar fi vândut în Buzău”, anunță IPJ Buzău.

La timpul descinderilor, anchetatorii au ridicat droguri și bani, dar au găsit și o cultură de cannabis.

“În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.200 de grame de cannabis, aproximativ 900 de semințe de cannabis, 200 de grame de pulbere albă şi comprimate susceptibile a avea efecte psihoactive, 4 cântare electronice, 7 telefoane mobile și 2.500 de lei.  De asemenea, în judeţul Buzău, la unul dintre imobilele utilizate de persoanele bănuite, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de cannabis.”

5 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Buzău. La final, 3 dintre ei au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, douî persoane din Poșta Câlnău au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce un bărbat din Vâlcea a primit control judiciar pentru 60 de zile.