Actualitate

(FOTO&VIDEO) Economii la energia electrică…cel puțin ciudate. Stingem luminile în parc după miezul nopții, dar le aprindem ziua

Mai multe imagini circulă în mediul online, după ce buzoienii au sesizat că iluminatul public funcționează chiar și pe perioada zilei. Deși la Buzău se discută demult despre un plan de măsuri pentru reducerea costurilor pentru energie electrică și gaze naturale, iar buzoienii nu mai pot merge după miezul nopții în parcuri deoarece se sting toate becurile, iată că astăzi în cartierul Broșteni o parte din străzi erau luminate. Și nu de la soare, ci de la iluminatul stradal.

Practic, în Broșteni, în Parcul Tineretului, până în orele 00.00, buzoienii sunt scoși din parc de polițiștii locali care anunță că becurile vor fi stinse. În același cartier, începând cu ora 7.00, becurile au fost aprinse pe două străzi.

Cetățenii din zonă susțin că de la ora 7 dimineața toate becurile montate pe stâlpi funcționează pe strada Mălinului și Magnoliei.

Funcționează de azi dimineață de la ora 7:00. Am sperat că le vor stinge. Nu știm unde să vorbim. Discutăm între vecini și atât, a transmis redacției una dintre locatarele din zonă.

Oamenii nu știu pe cine să sesizeze și privesc neputincioși la becurile care luminează de zor în mijlocul zilei.

Surse din Primăria Buzău au precizat că luminile au fost aprinse întrucât s-a lucrat la remedierea avariilor apărute în urma vijeliei de duminică. E posibil ca astfel de situații să mai fie raportate și în alte zone din oraș, mai ales că nu se știe clar când vor fi remediate toate avariile, prioritară fiind alimentarea cu energie electrică a locuințelor afectate.

Etichete