Actualitate Agricultura acum

VIDEO: Furtunile de praf mătură Buzăul. Zonele în care a fost observat fenomenul

Mai multe zone ale județului Buzău sunt măturate, la această oră, de puternice furtuni de praf. Acestea au apărut pe fondul vântului care a suflat azi cu putere toată ziua în județ, la fel cum se întâmplă și la această oră, dar și pentru că pământul este însetat.

Pe alocuri, praful adus de vânt de pe câmp creează disconfort șoferilor, vizibilitatea fiind extrem de redusă în unele zone.

Cunoscutul om de radio și TV Cristian Hrubaru a fost surprins în mijlocul unei furtuni de praf. El a postat o scurtă filmare pe Facebook, în care se vede cum norii de praf aduși de vânt pe șosea creează probleme. El a surprins acest fenomen pe DN2 E85, între Urziceni și Buzău.

Video: Facebook Cristian Hrubaru

Un fenomen similar a fost înregistrat și pe DN2C, între Smeeni și Pogoanele. Praful a inundat șoseaua, după cum se vede din imaginile publicate pe canalul de youtube Smeeni web tv, din care se observă amploarea fenomenului.

Nu este pentru prima oară cînd Buzăul se confruntă cu un astfel de fenomen. De altfel, în ultimii ani a devenit tot mai frecvent, cauza principală fiind deșertificarea ce amenință Câmpia Bărăganului, despre care specialiștii vorbesc de mai mulți ani. Fenomenul a apărut pe fondul lipsei precipitațiilor și eroziunii solului.

Despre vitezele cu care a suflat azi vântul în Buzău puteți citi AICI.