Actualitate

(Video) Gestul plin de mărinimie al unui olimpic la informatică. Și alți tineri i-ar putea urma exemplul

Este un elev de merit al Buzăului și un exemplu demn de urmat. Theordor Ioan Pirnog este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, iar în urmă cu doi a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică, performanță care i-a asigurat deja un loc la Politehnică. Pe lângă faptul că este un bun elev, Theodor Ioan Pirnog este un tânăr care își iubește semenii. Timp de doi ani de zile, liceanul a fost voluntar la un centru privat de meditații.

Tânărul a povestit la Focus News  că îi place să lucreze cu copiii și că simte că munca i-a fost răsplătită în momentul în care elevii s-au întors la el spunându-i că au luat note mai bune la școală sau chiar că, după lecțiile făcute împreună, au ajuns să dezvolte o pasiune pentru informatică.

Theodor mergea la centru de două ori pe săptămână și le preda copiilor mai mici tot ce aceștia spuneau că nu au înțeles la școală. A folosit mai mult metode de predare, însă cel mai important, spune liceanul, a încercat să fie prietenul elevilor și să-i determine pe aceștia din urmă să comunice cu cel de la catedră fără nicio reținere. Cei doi ani petrecuți la centru de pregătire l-a determinat să creadă că și alți olimpici sau elevi cu rezultate foarte bune ar putea să fie ”profesorii” altor copii mai mici, care vor să-și îmbunătățească rezultatele la învățătură. Mai mult, hasdeanul este de părere că fiecare unitate de învățâmânt ar putea organiza, pe perioada verii, un astfel de centre de pregătire.

Ideea lui Theodor este susținută de o altă elevă de merit a Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, Christiana Catrinoiu. Tânăra a absolvit colegiul din Buzău  și a fost admisă, cu a cincea medie pe țară, la Facultatea de Medicină din București.

Invitată la Focus News, Christiana a spus că sunt materii care trebuie aprofundate, mai ales atunci când te pregătești pentru admiterea la  facultate, iar lecții luate în astfel de centru cu siguranță ar fi ajutor, mai ales dacă părinții nu dispun de resurse financiare pentru meditații.