Actualitate

(VIDEO) Greva din învățământ continuă, dar amână rotativa. Negocierile cu sindicatele, purtate în actuala formulă guvernamentală

Liderii coaliției de guvernare au anunțat, în această dimineață, că rotativa guvernamentală se amână. Într-o conferință de presă comună susținută de liderii partidelor din coaliție, Nicolae Ciucă de la PNL, Marcel Ciolacu de la PSD și Kelemen Hunor de la UDMR, a fost făcut anunțul că Guvernul va continua să funcționeze în actuala formulă.

Astăzi ar fi trebuit ca premierul Ciucă să-și depună mandatul, astfel încât să se poată realiza rotația la guvernare, iar potrivit protocolului, președintele Iohannis trebuia să desemneze un nou premier, de la PSD.

Greva din educație i-a determinat însă pe liderii coaliției să amâne acest moment, astfel încât negocierile începute de Executiv cu sindicatele să poată continua în actuala formulă guvernamentală.

”După discuțiile pe care le-am avut la nivelul coaliției am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ și să menținem acest dialog, astfel încât să găsim soluții pentru problemele îndreptățite ale cadrelor didactice, astfel încât, pe baza înțelegerii să găsim soluții. Sunt probleme acumulate în timp. Ce am făcut pentru învățământ a fost să demonstrăm în acest an și jumătate această coaliție și-a asumat modernizarea educației.  Ne dorim cu toții ca viitorul acestei țări să aibă predictibilitate. Iar asta ține de educația copiilor noștri. Am avut discuții până aseară târziu și am convenit ca până la soluționarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul și să-mi asum în continuare responsabilitatea funcției de premier. În felul acesta sper să fie create condițiile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să putem să punem în aplicare planul de rocadă la nivelul coaliției”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Liderii coaliției au transmis că educația și sănătatea sunt prioritățile Guvernului.

”Această guvernare e despre asumare. Trebuie să ne asumăm împreună rezolvarea problemelor majore din societate. Greva generală presupune o încărcătură emoțională deosebită. Învățământul e unul dintre stâlpii societății. Consider că decizia pe care am luat-o toți trei co-președinții acestei coaliții este o decizie corectă, pe care ne-o asumăm împreună și împreună o să continuăm să soluționăm cât mai rapid această problemă, dar trebuie să avem și echilibrul de a găsi momentele cele mai prielnice. Ne-am asumat în programul de guvernare că prioritatea nr. 1 sunt profesorii și sistemul de sănătate”, a spus și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Etichete