Actualitate

(VIDEO) Grevă la Prefectura Buzău. Ce nemulțumiri au sindicaliștii

Grevă de avertisment miercuri, 21 decembrie, la Prefectura Buzău, unde angajații întrerup lucrul pentru 2 ore: de la 10:00 la 12:00.

Angajații din Prefectura Buzău au recurs la protest pentru a atrage atenția asupra  nemulțumirilor, legate de salarizare. Sindicaliștii cer ca salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului  să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, arătând că în prezent un angajat din prefectură are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul județean, primării sau alte instituții publice. Un proiect de lege care ar îndrepta situația e însă blocat de luni bune în Parlament. Iată ce a declarat Stelică Bordea, lider sindical în Prefectura Buzău.

De altfel, deși funcția nu îi permite să protesteze, prefectul Daniel Țiclea vorbește la rândul său despre inechitățile salariale. Din cauza lefurilor mici, funcționari din Prefectură au ales să plece, fie la alte instituții, fie chiar în privat. Prefectul spune că a fost o adevărată lovitură când a plecat șefa serviciului juridic.

Angajații din prefecturi spun că dacă inechitățile salariale nu vor fi remediate, iar salariile nu vor crește, s-ar putea ajunge până la greva generală.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Buna ziua . Îi încurajăm și chiar îi rugăm pe angajații din prefectura sa își dea demisia și să meargă în privat! Sunt convins că vor fi pe loc angajați ținând cont de experiența dumnealor! Hai sa o vedem și pe asta! Un angajat de la stat stat sa plece la privat!