Actualitate

(VIDEO) Holograme 3D pentru atragerea turiștilor în Buzău. Modul inedit în care va fi promovat județul la târgurile de turism

Județul Buzău are o ofertă turistică extrem de bogată, fie că vorbim despre adevărate comori naturale, obiective unice în țară, fie de experiențe culturale și culinare. Toate acestea vor fi aduse în atenția românilor din întreaga țară, dar și de peste hotare, în perioada imediat următoare. La jumătatea acestei luni, Consiliul Județean va participa la cel mai mare târg de turism din România, organizat la Romexpo, în Capitală, dar și la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău. O premieră pentru Buzău, cele două târguri având loc în aceeași perioadă.

“În perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României. Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, vom face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului”, transmite Consiliul Județean Buzău.

Vizitatorii care se vor opri la standurile Buzăului vor afla detalii despre obiectivele pe care le pot vizita în județul nostru, dar și despre experiențele inedite de care vor avea parte și care, cu siguranță, îi vor determina să revină ori de câte ori au ocazia.

“Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colți, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 și prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deținând și o importantă colecție de rumanit. Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul “Laboratorului umblator” – un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici.”

Și, pentru ca turiștii să poată analiza mult mai bine oferta operatorilor de turism din Buzău și după ce pleacă de la târg, vor primi o serie de materiale: pliante, broșuri, hărți. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii Noroioși.

Surpriza pregătită pentru vizitatorii Târgului de Turism- o pagină de ziar personalizată

Mai mult, vizitatorii vor pleca acasă cu o amintire de neuitat, o pagină de ziar personalizată, cu cele mai importante obiective din Buzău, dar și cu fotografia fiecărui turist.

“Anul acesta vrem să vorbim mai mult vizitatorilor standului Consiliului Județean Buzău despre experiențele pe care le poți avea în județul Buzău. Le vom prezenta într-o manieră inedită – o ”pagină de ziar” cu tema ”Top 10 experiențe ce nu trebuie ratate în județul Buzău” va fi personalizată cu poza vizitatorului, facută pe loc la stand cu ajutorul unei cabine foto.”

Nu este singura surpriză de care vizitatorii vor avea parte la târgurile de turism. Echipa Buzăului va pune în scenă momente artistice, dar va organiza și o degustare de vinuri, dar va oferi spre degustare și produsele tradiționale buzoiene: cârnați de Pleșcoi, covrigi de Buzău, babic, etc.

Consiliul Județul Buzău va prezenta oferta turistică a județului și la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în cadrul standului României, pentru a face Buzăul cunoscut dincolo de hotarele țării noastre.

”Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura și că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.