Actualitate

(VIDEO) Rețea de proxeneți, destructurată de polițiștii din Buzău. Cum funcționa, de unde își racolau victimele și clienții

UPDATE: Magistrații buzoieni au decis ca cele 3 persoane acuzate de proxenetism să rămână în spatele gratiilor. În cazul acestora, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Percheziții în Buzău, încheiate cu reținerea a trei persoane, acuzate de proxenetism. Este vorba despre persoane cu vârste între 26 și 34 de ani, mai exact frate și soră, ambii din municipiul Buzău, și concubinul femeii, din Galați.

Cei 3 sunt acuzați că, din 2020 și până în prezent, ar fi obligat mai multe tinere să își vândă trupurile pe bani, veniturile obținute ajungând în conturile proxeneților. Potrivit unor surse apropiate anchetei, 4 femei, cu vârste între 19 și 39 de ani, din Buzău, Bucureşti şi Galaţi, ar fi căzut în plasa proxeneților. Este vorba despre tinere cu situații materiale precare, fără familie. Ele aveau parte de un tratament inuman. Erau sechestrate în anumite locuințe, agresate, lăsate fără hrană sau bani cu care să își cumpere ceea ce aveau nevoie. Proxeneții le planificau întâlnirile cu clienții în apartamente închiriate în regim hotelier în Buzău și Brăila. Clienții erau racolați prin intermediul unor anunțuri specifice postate pe diverse site-uri.

“Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2020 – 2024, ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către 4 femei, cu vârste între 19 și 39 de ani, din Buzău, Bucureşti şi Galaţi. Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat în judeţele Buzău şi Brăila, prin închirierea unor locuinţe în regim hotelier. Racolarea clienţilor s-ar fi făcut prin intermediul unor anunţuri pe platformele de vânzare online.  În urma activităților ilicite, bănuiţii ar fi obținut foloase materiale estimate la 100.000 de euro”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Tinerele au fost salvate după ce polițiștii au aflat despre acest caz.

“Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 4 percheziţii domiciliare, în Buzău, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de proxenetism. Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, pe numele a doi bărbaţi şi o femeie, din Buzău și Galaţi, care au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru audieri. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe medii de stocare.”

Cei 3 au fost reținuți pentru  24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. La ora postării acestui material, suspecții sunt prezentaţi magistraților pentru luarea unei măsuri preventive.