Actualitate

(VIDEO) Iarna se apropie… utilajele dispar. Care sunt ultimele noutăți despre deszăpezire

FOTO ARHIVA Sursa foto Cosmin Crăciun

Drumarii buzoieni nu au fost luați pe nepregătite de episodul de iarnă din week-end. Intervenția în forță și promptă încă de la primii fulgi căzuți a făcut ca șoselele să rămână deschise, neexistând blocajele specifice perioadelor cu căderi de zăpadă.

Autoritățile din Buzău au aflat însă azi, cu surprindere, că între timp lucrurile s-au complicat. Leon Velicu, șef în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Buzău, a afirmat că mai există 17 utilaje aparținând instituției care pot interveni. Declarația sa a stârnit rumoare în ședința Colegiului Prefectural, mai ales că la ultimele discuții se știa că sunt disponibile 21 de utilaje de intervenție.

Defecțiunile ce pot să apară sunt diverse, iar utilajele nu pot fi reparate de pe o zi pe alta. Vestea bună este că a fost adus un buldoexcavator nou, dar vestea proastă este că șenilata, cel mai probabil, nu poate fi folosită.

Însă, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, spune că nu există motive de îngrijorare, mai ales că în eventualitatea unor ninsori abundente, vor fi alocate utilaje suplimentare din alte județe.

Mai mult decât atât, deși numărătoarea nu este foarte exactă, DRDP asigură sprijin, astfel că urmează ca două autofreze să fie repuse în funcțiune.