Actualitate

VIDEO în PREMIERĂ cu scurtmetrajul care a cucerit Europa! Nea Gică, ambasador al Buzăului în străinătate, împlinește azi 101 ani!

Nea Gică Baciu, un buzoian care chiar astăzi împlinește venerabila vârstă de 101 ani, este, de un an, un adevărat ambasador al Buzăului în străinătate. Buzoianul duce o viață activă și se implică într-o mulțime de activități. Exemplu de viață sănătoasă, el este personajul principal al unui scurtmetraj care a fost prezentat la mai multe festivaluri internaționale.

În aproape 5 minute, cât durează filmul, nea Gică este prezentat la muncă, într-un adevărat ritual ancestral – cositul și strânsul fânului.

Geoparcul Ținutul Buzăului prezintă azi în premieră scurtmetrajul publicului larg, în semn de respect și în dar aniversar pentru sărbătoritul zilei.

”Un tânăr de 101 ani! Fenomenalul Nea Gică, un miracol de longevitate din Ţinutul Buzăului, intră azi în al doilea secol de viaţă ! În cinstea lui, vă oferim un scurt film extraordinar, care-l suprinde în plină acţiune şi care a făcut turul festivalurilor internaţionale. Vă rugăm să-l distribuiţi şi să-l facem viral , ca lumea întreagă să descopere miracolul acestui ţinut şi al oamenilor săi”, este mesajul Geoparcului Ținutul Buzăului ce însoțește, pe Facebook, link-ul de Youtube unde a fost încărcat acest film.

Prezentarea scurtmetrajului la festivaluri a fost una dintre acțiunile de promovare a Geoparcului.

”Nu renunță niciodată. Cu o rezistență și o poftă de viață incredibile, la 100 de ani, Nea Gică cosește și adună manual fânul de pe proprietatea sa, de la apus până în zori. În strânsă legătură cu pământul, cu tradițiile și cu armoniile sale străvechi, el menține viu un ritual neschimbat de secole. Sau poate că ritualul îl ține în viață pe el”, este descrierea din Youtube.