Actualitate

(VIDEO) În România ca-n Grecia? Temperaturi sufocante și chiar incendii de vegetație, peste circa 20 de ani

FOTO ARHIVA

Se întâmplă ceva! Schimbările climatice, tot mai evidente, vor continua în anii următori astfel că vom ajunge ca România să aibă o climă specifică Greciei, ba chiar și incendii de vegetație similare celor din această țară. O spun chiar specialiștii care analizează zi de zi fenomenele meteo din România. Prezent zilele trecute în județul Buzău, ministrul Mediului Mircea Fechet a vorbit despre schimbările majore referitoare la vremea din țara noastră și recordurile înregistrate lună de lună.

“În fiecare lună avem câte un record: ori cel mai călduros iunie, ori cea mai călduroasă dimineață de iulie, ori într-o săptămână două coduri roșii pe același areal, ori inundații care se întâmplă odată la 200 de ani.”

Ministrul Mediului a dezvăluit că a discutat cu specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie care i-au confirmat că ar trebui să ne obișnuim cu aceste fenomene meteo extreme: perioade caniculare urmate de vijelii extrem de puternice, căderi de grindină, temperaturi record. Ba mai mult, spun specialiștii de la ANM, în circa două decenii clima din România va deveni specifică celei din Grecia.

“În ritmul acesta, specialiștii spun că în 20 de ani vom avea o climă similară cu cea a Greciei iar temperaturile crescute și seceta prelungită creează premisele unor incendii de vegetație. Vom tot avea și astfel de fenomene extreme”, spune ministrul liberal al Mediului.