Actualitate

(Video) Încă două săptămâni de calvar la Sala Sporturilor. ”Nu se poate accelera ritmul de lucru”

Este trafic de calvar de câteva zile pe trei străzi din municipiului Buzău, în zona Sălii Sporturilor. Lucrările la rețeaua de apă care se fac în zonă au dat peste cap circulația pe Aleea Sporturilor, strada Frăsinet și Mesteacănului. În special la orele de vârf, dimineața și în jurul orei 16.00 (oră la care au fost filmate și imaginile de mai jos) , se formează cozi imense, iar șoferii prinși în aglomerație stau minute bune pentru a traversa aceste străzi.

Din păcate, răbdarea șoferilor este pusă la mare încercare pentru că lucrările nu se vor încheia prea curând. Potrivit directorului Companiei de Apă șantierul va putea fi închis abia peste două săptămâni. În plus, Simona Săvulescu a explicat pentru șansanews.ro că sunt lucrări complexe care au nevoie de maximă atenție motiv pentru care nu pot fi executate pe timpul nopții, astfel încât să mărească ritmul de lucru.

”Estimăm că lucrările la rețeaua de apă de la Sala Sporturilor vor mai dura maxim două săptămâni. Din păcate nu se poate accelera ritmul prin acțiuni cum ar fi lucrul pe timp de noapte. Trebuie să se lucreze cu foarte mare grijă pentru a nu se rupe branșamentele de apă, de gaz. Deja am avut câteva incidente de branșamente de apă rupte. Ele trebuie soluționate imediat, pe timpul nopții nu avem echipe să rezolve imediat problemele (…) Nici temperaturile nu permit realizarea de lucrări de sudură”, a spus Simona Săvulescu, director Compania de apă

Conducerea Companiei de Apă a mai explicat faptul că aceste lucrări care se fac în tot orașul sunt extrem de importante pentru buzoieni pentru că vor rezolva mai multe probleme, cum ar fi înlocuirea țevilor de azbociment dar în același timp vor fi înlocuite și mai multe tronsoane de rețele supradimensionate ceea ce va duce la rezolvarea unei alte probleme respectiv, turbiditatea apei mai ales în perioadele de consum crescut, cum ar fi sărbători.

Simona Săvulescu

După finalizarea lucrărilor, Simona Săvulescu a dat asigurări că atât trotuarele  cât și partea carosabilă afectate în timpul lucrărilor vor fi refăcute.