Actualitate

(Video) Investiție salvatoare pentru pacienții în stare gravă! Totul ar putea fi gata până la finalul anului

O șansă la viață în plus pentru pacienții în stare gravă. Asta ar putea aduce proiectul anunțat astăzi de de președintele Consiliului Județean Buzău și pe care Petre Emanoil Neagu promite că-l va implementa chiar până finalul anului. Deja primele demersuri au fost făcute, iar banii necesari investiției sunt pregătiți să fie alocați din bugetul Consiliului Județean.

Buzăul este pe cale să rezolve o problemă extrem de importantă, respectiv lipsa unui heliport. Sunt multiple situațiile în care se impune transferul de urgență al pacienților de la Spitalul Județean Buzău către alte unități medicale din București, mai ales că județul este traversat de o soșea europeană unde adesea au loc evenimente rutiere din care rezultă victime în stare gravă care ar trebui trimise la București, însă până acum nu a existat un loc special amenajat pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza și prelua pacienții.

Așa cum se știe până în urmă cu doi ani, pacienții erau preluați de elicopterele SMURD venite de la București de pe Stadionul de Atletism din municipiul Buzău, însă după modernizarea acestuia, acest lucru nu a mai fost permis astfel că transferul se face acum din în curtea fostului Liceu de Poliţie Buzău, actualmente Centru Multifuncţional de Pregătire Schenghen.

De asemenea, s-a încercat amenajarea unui heliport și prin proiectul ce presupune extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe , însă nici aici spațiul nu a permis un astfel de obiectiv.

În aceste condiții, au fost căutate alte soluții, iar Petre Emanoil Neagu a anunțat astăzi că Buzăul va avea heliport în curtea fostului Liceu de Poliţie Buzău, actualmente Centru Multifuncţional de Pregătire Schenghen. Practic, acolo unde aterizează și în prezent însă spațiul va fi amenajat așa cum trebuie.

“Am discutat cu domnul comandant al Centrului Multifuncţional de Pregătire Schenghen care, de principiu, a fost de acord, dar aşteaptă şi dânsul şi noi aprobările de la forurile superioare. Evident sunt de făcut anumite hârtii, trebuie trecut de un circuit birocratic şi sper eu ca acest lucru să se rezolve până în vară. În momentul în care avem acceptul, noi ne apucăm de treabă şi realizăm acel heliport cu balizaj corespunzător din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean. Locul identificat este ideal, există căi de acces, este tot timpul păzit şi asigură şi un grad sporit de confidenţialitate”, a declarat Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Este vorba despre o investiție ce se va ridica la circa 200.000 de euro și va presupune realizarea unui heliport modern, iluminat, cu tot ce îi trebuie pentru ca preluarea pacienților să se facă în condiții de siguranță.

” Vrem să facem un heliport modern. Este cel mai bun loc din punctul meu de vedere, este și securizat și are și căi de acces rutiere”, a spus Petre Emanoil Neagu.

La rândul lor, reprezentanții Spitalului Județean Buzău susțin necesitatea acestei investiții.

”Realizarea unui heliport reprezintă o mare necesitate pentru Spitalul Județean”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău

Etichete