Actualitate

(VIDEO) Invitație inedită pentru buzoieni. Cine merge duminică în Crâng va avea parte de o experiență unică

Le vedem tot timpul, ne încântă privirile și ne bucură sufletele atunci când scot triluri unice. Mari sau mici, sălbatice, migratoare, domesticite, păsările reprezintă o parte importantă din mediul care ne înconjoară. Ele sunt sărbătorite în toate lumea pe 1 aprilie, iar Societatea Ornitologică din România (SOR) îi invită pe oameni să profite din plin de vremea frumoasă și să iasă în natură, pentru a se bucura de spectacolul migrației de primăvară.

SOR va organiza un eveniment inedit în Crâng, unde duminică buzoienii sunt așteptați să afle cât mai multe despre păsări și să se bucure de trilurile lor, dar mai ales să recunoască speciile, după înfățișare, dar și după cântec. Cei care vor răspunde invitației vor avea parte de o experiență unică, dar și multe surprize, după cum au dezvăluit organizatorii la Focus TV.

În țară există mai multe locuri recunoscute pentru „birdwatching”, unde pasionații merg pentru a observa păsările. Iar același lucru îl pot face și buzoienii, care au marele avantaj de a avea chiar lângă ei o pădure ce adăpostește numeroase specii de înaripate. Specialiștii avertizează însă că e bine ca interacțiunea omului cu păsările sălbatice să fie cât mai limitată și le recomandă buzoienilor să nu nu le hrănească. Gestul, bine intenționat de altfel, le poate face mai mult rău păsărilor.

Buzoienii sunt așteptați în Crâng duminică, 31 martie, începând cu ora 11.30. Iată și anunțul organizatorilor privind câteva dintre acțiunile ce vor avea loc:

 Ce vom face, ce aflăm, ce învățăm împreună?
– Informații și curiozități despre principalele specii de păsări care ne înconjoară prezentate de „păsărarii” de serviciu.
– Standurile tematice cu reviste și cărți dedicate înaripatelor vă așteaptă să le descoperiți și să le răsfoiți.
– Tururi ghidate la cuiburile, hrănitorile și panourile informative instalate în parc.
– Atelierul de desene pe asfalt dedicat copiilor (și nu numai).
– Licitație de fotografie cu păsări pentru susținerea programului SOR „Școli și grădinițe prietenoase cu natura”