Actualitate

(video) La asta chiar nu te-ai fi așteptat! Neagu să-i ia apărarea lui Toma: ”Nu e corect. Sunt alături de primarul Toma!”

Gest neașteptat al președintelui Consiliului Județean Buzău în contextul sistării plăților pentru lucrările derulate pe principalele străzi din municipiul Buzău. În calitate sa de președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, Petre Emanoil Neagu a făcut primele declarații publice prin care a arătat că este de partea colegului său de partid, primarul Constantin Toma, și, în același timp,  a încercat să-i liniștească pe buzoieni afirmând despre ceea ce întâmplă că ”e o poveste tehnică care cu răbdare și cu inteligență , zic eu, se poate rezolva”.

O conferință de presă anunțată cu doar câteva ore înainte de a avea loc a adus în fața opiniei publice o poziționare  total nouă a președintelui Petre Emanoil Neagu față de primarul Constantin Toma. Dacă, în trecut, cei doi s-au întrecut în declarații contradictorii, astăzi Petre Emanoil Neagu i-a luat apărarea colegului său de partid.

Mai exact, din calitatea sa de președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, Neagu a dorit să facă unele clarificări cu privire la reacțiile apărute în spațiul public după ce s-a aflat că lucrările pe cele mai importante străzi din oraș s-ar putea bloca.

„A apărut un disconfort în ultima vreme, aș vrea să fac anumite clarificări. În primul rând, cred că se exagerează destul de mult pe ce se întâmplă în momentul acesta cu anumite lucrări pe fonduri europene în municipiul Buzău. Poate vă așteptați să am nu știu ce reacție, dar eu cred că lumea ar trebui să se gândească mai mult la anumite interese de etapă, hai să le spunem de interes politic, ar trebui toți să ne gândim la interesul cetățeanului. Cu responsabilitate vă spun că asemenea lucruri s-au mai întâmplat de-a lungul vremii și cu alte lucruri pe fonduri europene. Și lucrurile s-au rezolvat. Dacă noi o să încercăm să ne ducem într-un anumit spațiu, să știți că nu o să facem absolut nimic. Nu trebuie să găsim în momentul acesta vinovați, eu cred că trebuie să găsim soluții împreună cu toate forțele responsabile ca să deblocheze situația de acolo. Ce pot eu garanta? Poate o să vă surprindă ce spun acum, primarul municipiului Buzău, domnul Toma, nu poate fi acuzat de rea-credință sau că a vrut să facă nu știu ce sau că s-a întâmplat ceva. Probabil că este o problemă, zic eu, gândită, care se poate rezolva”, a spus Neagu.

Mai mult, social democratul a punctat clar că este alături de primarul Toma în această perioadă și este convins că edilul șef al municipiului nu poate fi acuzat de faptul că ar fi luat spagă.

”Este o problemă care trebuie rezolvată, cel puțin ce văd eu ca și cetățean al municipiului Buzău: nu cred că este o problemă atât de gravă încât fondurile respective să fie sistate definitiv. Eu cred că este doar o neînțelegere și lucrurile se vor rezolva. Restul nu am de unde să știu. Cine a făcut, ce a făcut. Dar ce cred eu, și cred sincer, că nu este vorba de nicio înșelătorie. Sunt convins că domnul primar Toma nu a luat nici 25 de bani. E o poveste tehnică care cu răbdare și cu înteligență , zic eu, se poate rezolva”, a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Neagu.

Mai mult, Neagu a criticat și declarațiile apărute în spațiul public, fără să exemplifice, afirmând doar că ceea ce i se întâmplă primarului Toma este un ”linșaj”.

”Nu mi se pare corect ce i se întâmplă în momentul acesta. Un linșaj care nu-i va face rău nici domnului Toma, nu-i va face rău nici lui Neagu, nici dvs., ne va face rău nouă, buzoienilor. Eu sunt ferm convins că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate. Haideți să avem maturitatea să așteptăm o perioadă de timp când lucrurile se vor materializa! Cred că nimeni nu este interesat să rămână lucrările în stadiul în care sunt acum pentru că toți suntem buzoieni, toți locuim în municipiul acesta, mă refer la cei din municipiu, și nu este, practic, important cine are, cine, dacă a greșit cineva, să găsească vinovații, dar important este să ne dăm toți mâna, să fim alături de investițiile pe fonduri europene care se fac acum în municipiul Buzău și în județul Buzău, ca să materializăm anumite lucruri. Într-adevăr, e destul de complicat să lucrezi pe fonduri europene pentru că sunt nişte cutume de care trebuie să te ţii”, a punctat președintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Pe de altă parte, social democratul a vrut să clarifice și divergențele pe care le-a avut, în trecut, cu primarul Toma.

”Vă anunț că nu am niciun fel de conflict, chiar dacă, de foarte multe ori, am avut viziuni diferite, dar lucrurile s-au rezolvat. Dar nu mi se pare corect și, vă spun sincer, că nu dau o declarație acum ca și coleg de partid, ce spun eu acum spun ca și coleg de administrație”, a explicat Neagu.

În calitatea pe care o are de președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională al Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, Neagu a explicat că avut discuții și cu Luminița Mihailov , directorul general ADR Sud Est, care, la rândul său, l-a asigurat că nu există niciun fel de problemă cu proiectul care prevede reabilitarea străzilor Transilvaniei, Unirii și Aleea Industriilor și care, în prezent, are plățile din fonduri europene sistate din cauza unei suspiciuni de fraudă, potrivit unei adrese trimise de AM POR Primăriei Buzău, săpătămâna trecută.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Lucrarile lui Neagu pe drumurile judetene stau de ani buni in asteptare , iar acum isi face griji pentru strazile din Buzau ! Nu e anormal sa-i ia apararea lui Toma : sint in aceeasi barca , au multe probleme cu totii

  • Infractorii se ajută, ce face Neagu cu dj203k, își bat3 joc de noi de 4 ani și va mai dura…