Actualitate

(Video) Lacul lebedelor din Buzău. Imagini impresionante cu spectacolul înaripatelor din Tineretului

Parcul Tineretului a devenit, în aceste zile, locul preferat de promenadă din municipiul Buzău. Buzoienii de toate vârstele, chiar și din cartiere mai îndepărtate ale orașului, vin să admire spectacolul înaripatelor care au poposit pe lac. Grațioasele păsări se lasă, la rândul lor, admirate și nu par să fie deranjate de trecătorii care se opresc minute în șir să le urmărească ritualurile.

Cum vremea s-a mai încălzit, buzoienii de toate vârstele au profitat de ziua liberă și au ieșit la o plimbare în parc. Astăzi, la prânz, zeci de părinți cu copiii de mână, bunici și tineri dornici de mișcare se bucurau de aerul curat și frumusețile Parcului Tineretului. Atracția principală: stolul de lebede care de câteva zile a poposit pe lac. Oameni din tot orașul au venit să le admire. Unii spun că au văzut pe internet poze și au venit să se convingă că sunt atât de multe.

La rândul lor, frumoasele înaripate par că se simt ca ”acasă”. Își petrec ziua mai mult pe partea lacului dinspre amfiteatru și oferă admiratorilor un spectacol pe care rar îl poți vedea în Buzău.  Cei mai norocoși pot surprinde chiar și momentul împerecherii când lebedele își împletesc cu grație gâtul și se ating cu ciocurile, formând o inimă cu gâturile lor grațioase.

Trecătorii sunt încântați de frumoasele lebede, le fotografiază și le hrănesc cu firimituri de pâine, un obicei la care primarul Constantin Toma spune că ar fi bine să se renunțe.

”Cel mai potrivit fel în care putem ajuta lebedele este să nu le deranjăm. Să le lăsăm să stea cât vor pe lac și să nu le hrănim cu pâine”, a scris primarul Constantin Toma pe BuzăuCityReport..

Lebedele sunt cunoscute ca fiind simbolul fidelității conjugale. Se spune că după ce și-au găsit un cuplu, ”partenerii” rămânând credincioși între ei toată viață. În Parcul Tineretului, puteți admira în aceste zile ritualul acestor înaripate deosebite.