Actualitate

(VIDEO) Luna asta e gata! Investiția care va schimba medicina de urgență la Buzău

Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, investiție derulată cu bani europeni de Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, este aproape gata. 29 mai este ziua în care noua unitate va fi inaugurată. Este anunțul făcut astăzi de autorități, cu ocazia unei vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Buzău.

Premierul a vizitat, printre altele, și noua Unitate de Primiri Urgențe și s-a declarat încântat de ceea ce a văzut. Ciolacu a anunțat că la inaugurare va fi prezent, cel mai probabil, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a precizat că, împreună cu autoritățile buzoiene și ministrul Rafila, se vor căuta soluții pentru a rezolvarea deficitului de medici pe care îl are spitalul.

Noua Unitate de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău a fost construită de la zero, cu bani europeni.  Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 2022. Lucrările au început rapid, însă, pe parcurs au apărut mai multe probleme astfel că nu s-a putut respecta termenul de finalizare.

UPU va avea o suprafață de peste 1100 de metri pătrați, iar în afara clădirii, care are subsol și parter, a fost amenajată şi o parcare. Compartimentarea spațiului a ținut cont de standardele din domeniu, iar dotările presupun, pe lângă aparatură medicală de ultimă generație, și un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer condiționat, precum și  o instalație modernă pentru asigurarea securității la incendiu.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău, noul spațiu va asigura o mai mare libertate de mișcarea, eliminând aglomerația din actuala Unitate de Primire Urgențe.